-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Θωμας Γιαννηκώτσιου : Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο σύγχρονο, έξυπνο και ευέλικτο 

Θωμας Γιαννηκώτσιου : Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο σύγχρονο, έξυπνο και ευέλικτο 

Το κίνητρό μου για να ασχοληθώ με τον Δήμο της Καστοριάς είναι η ανάγκη για την αλλαγή που χρειάζεται πλέον ο τόπος μας ενας τόπος που αγαπώ πολύ,  δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoria 365 o υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Θωμάς Γιαννηκώτσιου ΄΄

Στόχος μου  επεσήμανε, ειναι ,  να δημιουργήσουμε έναν δήμο σύγχρονο, έξυπνο και ευέλικτο μέσω του οποίου θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και έναν ελκυστικό, επαγγελματικό και τουριστικό προορισμό που θα μας οδηγήσει ξανά στην ακμή και την πρόοδο.

Συνέντευξη θεοδώρα Κωτσοπούλου

Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να ασχοληθείτε με τον Δήμο Καστοριάς τους στοχους σας

Αγαπητή κα Κωτσοπούλου καλησπέρα, αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την ευκαιρία που μου δίνετε μέσω τις σελίδας σας για να εκφράσω τις απόψεις μου.

Το κίνητρό μου για να ασχοληθώ με τον Δήμο της Καστοριάς είναι η ανάγκη για την αλλαγή που χρειάζεται πλέον ο τόπος μας, για να ξεφύγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια λόγω της απραξίας, της αδράνειας αλλά κυρίως της έλλειψης πρωτοβουλιών που έπρεπε να παρθούν σε σημαντικούς τομείς.

Η απόφασή μου λοιπόν, να ασχοληθώ με τον Δήμο μας και να θέσω στην κρίση των συμπολιτών μας την υποψηφιότητά μου για δημοτικός σύμβουλος, πηγάζει και εκπορεύεται από την μεγάλη αγάπη μου και το πραγματικό ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας και δεν είναι ένας απλός ενθουσιασμός. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να επενδύσω, να εργαστώ και να δημιουργήσω την οικογένειά μου στην Καστοριά.

Στόχος μου είναι να δημιουργήσουμε έναν δήμο σύγχρονο, έξυπνο και ευέλικτο μέσω του οποίου θα βελτιώσουμε την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Επίσης, το απαράμιλλο φυσικό κάλλος της Καστοριάς αλλά και οι άνθρωποί της είναι η βάση στην οποία θα χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και έναν ελκυστικό, επαγγελματικό και τουριστικό προορισμό που θα μας οδηγήσει ξανά στην ακμή και την πρόοδο. Επιπροσθέτως, να δημιουργήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για να προκύψουν συνέργειες με τις υφιστάμενες επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν τον μοχλό ενός μοντέλου ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής μας.

Για ποιο λόγο επιλέξατε τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και όχι κάποιον άλλον;

Επέλεξα τον συνδυασμό ‘’ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ’’ αρχικά, γιατί με εμπνέει ο επικεφαλής του, ο κ. Γρηγόρης Γρηγοριάδης, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με στόχους και θέληση, έντιμος, ικανός στην διοίκηση και την οργάνωση αλλά και οραματιστής. Επιπλέον, το σύνολο του συνδυασμού μας απαρτίζεται από επιστήμονες, τεχνοκράτες και επαγγελματίες οι οποίοι προσφέρουν καθημερινά μέσα από την εργασία τους στην κοινωνία. Πιστεύω ότι η εμπειρία και η κατάρτιση μας σε πολλούς τομείς θα μας δώσει την δυνατότητα να διαχειριστούμε με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 

.Πώς σχολιάζετε την υπερπληθώρα υποψηφίων στις φετινές εκλογές

Κα Κωτσοπούλου αυτό έχει να κάνει με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο που σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα ευρύ ψηφοδέλτιο αλλά και συνάμα την υποχρέωση να το συμπληρώσεις με τον ελάχιστο αριθμό των 130 ατόμων. Συνεπώς, αφού στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουμε 4 συνδυασμούς, λογικό και αυτονόητο είναι να έχουμε και τόσους πολλούς υποψηφίους.

Όμως είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τους πολίτες ενεργούς και ανήσυχους για τα κοινά και με την συμμετοχή τους να θέλουν να καθορίσουν εν τέλει το μέλλον τους. Είναι κάτι το οποίο το χρειάζεται η δημοκρατία μας. Το ζητούμενο ωστόσο είναι αυτή η συμμετοχή να είναι προϊόν πραγματικού ενδιαφέροντος για την πρόοδο του τόπου, να χαρακτηρίζεται από ανιδιοτέλεια και όχι να αποτελεί συμμετοχή για την ‘’εξυπηρέτηση’’ του προσωπικού μας εγώ ή απλά για την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου.

Τι θα προτείνατε/συμβουλεύατε στους συνυποψηφίους του δικού σας και των αντιπάλων συνδυασμών;

Αυτό που θα ήθελα να συμβουλεύσω σε όλους μας είναι να ακολουθήσει ένας έντιμος πολιτικός αγώνας με σεβασμό στις διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις του καθενός. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε συμπολίτες και ότι την επόμενη ημέρα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα. Οι προκλήσεις είναι μεγάλες και θα χρειαστεί ένας πραγματικός ηγέτης με ένα ικανό επιτελείο να δώσει λύσεις και να παράξει ουσιαστικό έργο. Τέλος, να ευχηθώ καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους μας!

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks