Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Μπαράζ νέων ασφαλιστικών ρυθμίσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση την αμέσως επόμενη περίοδο, προκειμένου να δώσει ακόμα μία ευκαιρία στους οφειλέτες αλλά και να τονώσει τα έσοδα των Ταμείων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Capital.gr, στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται μια έκτακτη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά χρέη με πάνω από 24 δόσεις, τις οποίες προβλέπει η πάγια ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλείονται ακόμα και οι 72 δόσεις, ενώ σε αυτή θα μπορούν να υπαχθούν όλες οι εκτός ρύθμισης οφειλές, χωρίς περιορισμό σε σχέση με τον χρόνο “γέννησής” τους (π.χ. όπως συνέβη με την παλιότερη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Δεκεμβρίου 2022).

Κλειδί, όμως, για να προχωρήσουν αυτές οι συζητήσεις σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο, αναφέρουν στο Capital.gr, στελέχη με γνώση των διεργασιών στο οικονομικό επιτελείο, είναι η ανάκτηση της “επενδυτικής βαθμίδας” από τη χώρα. Την οποία έδωσε την Παρασκευή η DBRS. Αυτό αποτελεί το έδαφος για τη λήψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας από πλευράς κυβέρνησης, δεδομένης της πάγιας αντίθεσης των Βρυξελλών σε κάθε ρύθμιση.