-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Κωνσταντίνος Καράτζιος. : Η περιοχή μας έχει περισσότερο ανάγκη από  την υποστήριξη όλων μας, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Κωνσταντίνος Καράτζιος. : Η περιοχή μας έχει περισσότερο ανάγκη από  την υποστήριξη όλων μας, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

 

Ο δήμος Καστοριάς κ. Κωτσοπούλου,  χρειάζεται πλέον έργα που θα δώσουν ουσιαστική πνοή στους πολίτες του, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, τόσο στον αστικό ιστό της πόλης, όσο και στις πιο απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες  τόνισε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoria 365 ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΓΗΚΗ Κωνσταντίνος Καράτζιος.

Ενημέρωσε παράλληλα οτι η απόφαση συμμετοχής του είχε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή αγάπη του για το τόπο. Η περιοχή μας επεσήμανε  έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την υποστήριξη όλων μας, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα.

 

Ποια ήταν τα κίνητρα σας για να συμμετέχετε στις αυτοδιοίκητές εκλογές;

 

Η απόφαση συμμετοχής μου είχε ως γνώμονα το κοινό συμφέρον σε συνδυασμό με την ανιδιοτελή αγάπη μου για το τόπο. Η περιοχή μας έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ την υποστήριξη όλων μας, ώστε να βγούμε από αυτό το τέλμα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά έργα, καθώς και τις συνθήκες,που θα επαναφέρουν την πρόοδο αυτού του ευλογημένου τόπου. Με την βεβαιότητα πως ο κ.Γρηγόρης Γρηγοριάδης κατέχει όλα εκείνα τα προσόντα που χρειάζεται ο επόμενος δήμαρχος Καστοριάς και με την συμμετοχή ενός αξιόλογου σκελετού συνυποψηφίων,η απόφαση μου ήταν μονόδρομος. Θεωρώ πως οι πολίτες θα αναγνωρίσουν αυτή την ευκαιρία αλλαγής για τον τόπο μας, θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών εκλογών και στις 8 Οκτωβρίου θα επιλέξουντους ικανότερους για το μέλλον του τόπου μας και για το μέλλον των παιδιών μας.Η συνεισφορά των γνώσεων και των εμπειριών μου δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την προσπάθεια.

 

 

Για ποιο λόγο επιλέξατε τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ» και όχι κάποιον άλλον;

 

Η επιλογή μου να συμμετέχω στον συγκεκριμένο συνδυασμό προήλθε κατά κύριο λόγο από την παρουσία του επικεφαλής του συνδυασμού κ.Γρηγόρη Γρηγοριάδη. Όσοι έχουμε την τύχη να τον γνωρίζουμε προσωπικά, αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του την εντιμότητα του χαρακτήρα του, την καθαρότητα του λόγου του, την ευγένεια των πράξεων του, την αποτελεσματικότητα των πεπραγμένων του και φυσικά την αγάπη που έχει για τον τόπο μας. Οι ικανότητες και οι δεξιότητες του στην διοίκηση και στην οργάνωση, το όραμά του για τον τόπο μας, σε συνδυασμό με την δική μου θέληση να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις  στην ανασυγκρότηση και την βελτίωση του δήμου μας,αποτέλεσε το εφαλτήριό αυτής της εξαιρετικής από όλες τις απόψεις συμπόρευση μας, πάντα με γνώμονα το καλό του τόπου.

 

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του τόπου μας/της περιοχής;

Αναμφισβήτητα, η γενικότερη ερήμωση της περιοχής και η πληθυσμιακή συρρίκνωσηείναιδύο από τα βασικότεραπροβλήματα, που χρήζουνιδιαίτερης προσοχής και αποτελεσματικής διαχείρισης.Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, το κλείσιμο επιχειρήσεων και πιο συγκεκριμένα,οι διαχρονικές αναποτελεσματικές πολιτικές,έχουν φέρει σε δεινήκατάσταση τους πολίτες του δήμου Καστοριάς. Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται έλλειψη σχεδιασμού και στασιμότητα σε αναπτυξιακά έργα, σε βασικά έργα υποδομών, στο επίπεδο καθαριότηταςόλων των περιοχών του δήμου και στην αξιοποίηση των δημοτικών περιουσιακών στοιχείων. Ο δήμος Καστοριάς χρειάζεται πλέον έργα που θα δώσουν ουσιαστική πνοή στους πολίτες του, που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους, τόσο στον αστικό ιστό της πόλης, όσο και στις πιο απομακρυσμένες δημοτικές ενότητες και θα δημιουργήσουν τις νέες ευνοϊκές συνθήκες που απαιτεί η επόμενη ημέρα του τόπου μας.

 

Ποιες είναι οι προτεραιότητες σας αν εκλεγείτε και αναλάβετε θέση ευθύνης;

 

Η χρονική περίοδος που διανύουμε, ενδείκνυται για την περάτωση ενός δημοτικού προγράμματος χρήσιμου, αποτελεσματικού και πρωτότυπου που θα οδηγήσει τον δήμο μας εκεί που του αξίζει. Την προηγούμενη δεκαετία η χώρα μας δοκιμάστηκε έντονα λόγω των μνημονίων και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας. Οι χρηματοδοτήσεις προς του δήμους ήταν περιορισμένες συγκριτικά με το σήμερα. Η Καστοριά μας, δυστυχώς βίωσε πολύ πιο έντονα αυτή την ύφεση λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την μείωση του κύκλου εργασιών που αφορά την γουνοποιία.Πλέον υπάρχουν σαφώς περισσότερες πηγές χρηματοδότησής όπως είναι το ΕΣΠΑ,LEADER, Περιφερειακό Στρατηγικό Σχέδιο Δυτικής Μακεδονίας, ΕυρωπαϊκόΤαμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητας κτλ., τα οποία οφείλουμε να τα εκμεταλλευθούμε στο έπακρο. Η ουσιαστικήενίσχυση της απασχόλησηςκαιη στοχευμένη προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων,αποτελεί προτεραιότητα μου.Ταυτόχρονα, ηαποτελεσματική βελτίωση των υποδομών και του επιπέδου καθαριότητας, καθώς και η αξιοποίηση όλων των δημοτικών εργαλείων προς όφελος του πολίτη, συγκαταλέγονται στους άμεσους στόχους μου.

Top
Enable Notifications OK No thanks