-
Αρχική > Διεθνή > Έσωσε τις ζωές αυτών των δύο αλεπούδων και τώρα δεν θέλουν να φύγουν από το πλευρό του

Έσωσε τις ζωές αυτών των δύο αλεπούδων και τώρα δεν θέλουν να φύγουν από το πλευρό του

Έχει σώσει 3 αλεπούδες, κοτόπουλα, πάπιες, σκύλους και γάτες. Η καρδιά αυτού του ανθρώπου είναι τόσο μεγάλη που μετά τη σύνταξη αφιερώθηκε στη βοήθεια των ζώων

Μια καρδιά από χρυσό

Τρεις αλεπούδες, 28 κοτόπουλα, 12 πάπιες, δύο σκυλιά και δύο γάτες μπορεί να ακούγονται σαν συνταγή για καταστροφή, αλλά για έναν άνδρα από το Co Kilkenny, περιγράφει απλώς την υπέροχη συλλογή κατοικίδιων που έχει συγκεντρώσει στο σπίτι του.

Η σχέση που έχουν δημιουργήσει είναι τόσο σταθερή που οι αλεπούδες διστάζουν να τον εγκαταλείψουν. Η ιστορία του Patsy Gibbons, ενός κατοίκου της κομητείας Kilkenny στην Ιρλανδία, είναι αυτή ενός ανάδοχου πατέρα δύο αλεπούδων: της Grainne και της Minnie, τις οποίες έσωσε.

Όταν βρέθηκαν αυτά τα μικρά αλεπουδάκια, έμοιαζαν σαν να είχαν εγκαταλειφθεί. Ο Πάτσι ανησυχούσε για την επιβίωσή τους και αποφάσισε να τους υιοθετήσει και να τους φροντίσει μέχρι να αναρρώσουν πλήρως.

Ο Patsy Gibbons έσωσε αλεπούδες και χάρη στην αγάπη και τη φροντίδα της έγιναν οι καλύτεροί της φίλοι, κάνοντας τον Gibbons κάτι σαν viral αίσθηση όταν οι φωτογραφίες των φίλων της αλεπούδων κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο .

«Ποτέ δεν θέλησα να έχω αλεπούδες για κατοικίδια. Μόλις έγινε. Κατέληξα να φροντίζω την Gráinne από τότε που ήταν μόλις επτά εβδομάδων. Ο κουνιάδος μου το βρήκε σε ένα κουτί για ζεστασιά σε μια αποθήκη κοντά στο νοσοκομείο Columba στο Thomastown», είπε ο Gibbons στο Irish Examiner.

Ήρθε μια ακόμη αλεπού

Η Minne ενώθηκε με τον Gráinne αργότερα, τον οποίο μια ντόπια έφερε στη Gibbons ως ένα μηνών μικρό. Τέλος, ο Henry, που πήρε το όνομά του από τον εκτοξευτήρα του Kilkenny, Henry Shefflin, ολοκλήρωσε την τριάδα αφού δέχθηκε επίθεση από ένα σκυλί και μεταφέρθηκε στο Gibbons για να συνέλθει.

«Τώρα έχω ανθρώπους από όλη τη χώρα και μάλιστα από το Ηνωμένο Βασίλειο που μου ζητούν συμβουλές για τη φροντίδα της αλεπούς. Δεν είμαι ειδική και συνεχίζω να μαθαίνω από αυτούς μέρα με τη μέρα. Είμαι στην ευχάριστη θέση να συμβουλεύσω ως απλώς άνθρωπος», πρόσθεσε.

Αφού οι αλεπούδες μπόρεσαν να φροντίζονται μόνες τους, η Πάτσι προσπάθησε να τις ενσωματώσει ξανά στην άγρια ​​φύση, όπου ανήκαν. Ωστόσο, προς έκπληξή της, οι αλεπούδες αρνήθηκαν να την αφήσουν για κάποιο λόγο.

Αυτή η ασυνήθιστη οικογένεια τραβάει τώρα την προσοχή στην κοινότητά της, ειδικά μεταξύ των παιδιών, που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να μάθουν την ιστορία της Gibbons και των ασυνήθιστων φίλων του.

«Ο κουνιάδος μου είπε ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι γιατί ήταν πολύ αδύνατη. Την πήγα στον τοπικό κτηνίατρο και συνέχισα να τη φροντίζω και δεν έχω σταματήσει».

Πώς να βοηθήσετε ένα άγριο ζώο;

Εάν δεν είμαστε σε θέση να επικοινωνήσουμε αμέσως με έναν επαγγελματία, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που μπορούμε να λάβουμε όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε το ζώο. Αρχικά, πρέπει να φροντίσουμε να κρατάμε μια ασφαλή απόσταση για να αποφύγουμε να τρομάξουμε περαιτέρω το ζώο. Στη συνέχεια, μπορούμε να προσπαθήσουμε να καλέσουμε ένα τοπικό καταφύγιο άγριας ζωής ή κέντρο αποκατάστασης για να λάβουμε συμβουλές σχετικά με το πώς να προχωρήσουμε στη συγκεκριμένη κατάσταση.

Εάν είναι δυνατόν, μπορούμε να προσπαθήσουμε να καλύψουμε το ζώο με μια μαλακή κουβέρτα ή πετσέτα για να το διατηρήσουμε ζεστό και να μειώσουμε το άγχος μέχρι να φτάσει η επαγγελματική βοήθεια. Γενικά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η ασφάλεια τόσο του ζώου όσο και του εαυτού μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα όταν προσπαθούμε να βοηθήσουμε τα άγρια ​​ζώα.

 

Έσωσε τις ζωές αυτών των δύο αλεπούδων και τώρα δεν θέλουν να φύγουν από το πλευρό του

 

Top
Enable Notifications OK No thanks