-
Αρχική > Διεθνή > Μεγαλείο ψυχής από την κυρία Ελένη: Η ηρωίδα μάνα που υιοθέτησε και μεγαλώνει δύο αδέλφια με νοητική στέρηση

Μεγαλείο ψυχής από την κυρία Ελένη: Η ηρωίδα μάνα που υιοθέτησε και μεγαλώνει δύο αδέλφια με νοητική στέρηση

Το μεγαλείο ψυχής της έδειξε η κυρία Ελένη, καθώς υιοθέτησε και μεγαλώνει δύο αδέλφια με νοητική στέρηση. Μια ηρωίδα μάνα με όλη τη σημασία της λέξης.

Η ιστορία της κυρίας Ελένης

Η ζωή της κυρίας Ελένης δεν είναι εύκολη. Ξεκινά, να εργάζεται ως υπηρέτρια σε σπίτια από τα 12 της χρόνια, και αφηγείται στις «24 ΩΡΕΣ» τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής της. Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, έναν γάμο που έληξε άδοξα, την εξαπάτηση και την απόκρυψη πληροφοριών από ένα ορφανοτροφείο…Την ίδια ώρα συγκλονίζει η έξωση σε μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ.

Η κυρία Ελένη κατάγεται από τον Άγιο Δημήτριο Μαραθάσας και από τα παιδικά της χρόνια μπήκε στα βάσανα, λόγω της φτώχειας που βίωνε η οικογένειά της. Αν και άριστη μαθήτρια, στην ηλικία των 12 ετών οι γονείς της τη σταμάτησαν από το σχολείο και την έστειλαν να δουλεύει ως υπηρέτρια σε σπίτια.

 

Η κυρία Ελένη με τα παιδιά της
Η κυρία Ελένη με τα παιδιά της

 

Μετά από περισσότερες από 10 προσπάθειες με εξωσωματικές, αποφασίζει μαζί με τον τότε σύζυγό της να υιοθετήσουν ένα παιδάκι 3 ετών που ζούσε σε ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας. Η ίδια όμως, βλέποντας πως υπήρχε δίδυμος αδελφός, αποφασίζει να γίνει διπλή υιοθεσία. Ευτυχισμένη επιστρέφει στην Κύπρο για μια νέα ζωή και χωρίς να γνωρίζει ότι ο γολγοθάς της μόλις άρχιζε…

Τα δύο παιδιά είχαν σοβαρής μορφής νοητική υστέρηση, γεγονός που τους είχαν αποκρύψει οι μεσολαβητές αλλά και η διεύθυνση του ορφανοτροφείου.

Η κυρία Ελένη στείλει τα πιο δυνατά μηνύματα ζωής, δύναμης, αισιοδοξίας μα προπαντός ανθρωπιάς.

Συγκινεί ο Τάσος Μητρόπουλος για τον γιο του: «Να μην ντρέπονται οι γονείς να βγαίνουν έξω με τα ΑμεΑ παιδιά τους»

Στο πλατό της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» είχαν βρεθεί πριν λίγο καιρό, η Νένα Χρονοπούλου, ο Τάσος Μητρόπουλος και ο μονάκριβος γιος τους, ο 18χρονος Χρήστος! Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συγκίνησε μιλώντας για το παιδί του, το οποίο βιολογικά δεν είναι δικό του, αλλά γι’ αυτόν δεν έχει καμία σημασία. «Να μην ντρέπονται οι γονείς να βγαίνουν έξω με τα ΑμεΑ παιδιά τους» τόνισε.

Παράλληλα, η Νένα Χρονοπούλου παραχώρησε μια συγκλονιστική συνέντευξη. Η ηθοποιός μίλησε για τη ζωή της, ενώ συγκινητική ήταν η στιγμή που αναφέρθηκε στο παιδί της.

Το αγαπημένο ζευγάρι μοιράστηκαν με το τηλεοπτικό κοινό αλήθειες ψυχής αλλά και ένα όνειρο τους που έχει αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά. Ο Τάσος Μητρόπουλος μάλιστα μεταξύ άλλων παρότρυνε τους γονείς παιδιών ΑΜΕΑ να βγάζουν βόλτα τα παιδιά τους.

«Να μην ντρέπονται οι γονείς ΑμεΑ, να βγαίνουν με τα παιδιά τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks