-
Αρχική > Ελλάδα > Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το Φθινόπωρο

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το Φθινόπωρο

Σήμερα έχουμε τη φθινοπωρινή ισημερία που σηματοδοτεί την αρχή του φθινοπώρου στην Ελλάδα και το βόρειο ημισφαίριο. Το φθινόπωρο ξεκινά παραδοσιακά με την φθινοπωρινή ισημερία (21 έως 24 Σεπτεμβρίου) και τελειώνει με το χειμερινό ηλιοστάσιο (21 ή 22 Δεκεμβρίου). Τι μας επιφυλάσσει το φθινόπωρο για τον καιρό; Τι λένε τα Μερομήνια;

Τα Μερομήνια αποτελούν για κάποιους σημαντικό εργαλείο για την παρατήρηση του καιρού, αν και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προβλέψουν με ασφάλεια τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.

Αρκετοί είναι αυτοί που εμπιστεύονται τα Μερομήνια για τον καιρό των επόμενων μηνών, πολλοί επιστήμονες όμως – ιδίως οι μετεωρολόγοι- που τα αμφισβητούν.  Η μέθοδος πάντως είναι απλή. Όσοι γνωρίζουν, παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών. Δηλαδή, η πρώτη ημέρα δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη αφορά τον καιρό του Σεπτεμβρίου, η τρίτη του Οκτωβρίου, κ.ο.κ.

Αναλυτικά τα μερομήνια έως τον Δεκέμβριο 2023

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, που βλέπει τα μερομήνια, προβαίνει σε καιρικές προβλέψεις στην ακόλουθη επιστολή του, η οποία έχει τίτλο: Οι καιρικές προβλέψεις ως τα μέσα Φεβρουαρίου 2024.

Τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το Φθινόπωρο (msn.com)

 

Top
Enable Notifications OK No thanks