-
Αρχική > Απόψεις > Μπάμπης Καραταγλίδης  : θα εργαστώ αδιάκοπα για να προασπίσω τα συμφέροντα και τις ανάγκες της περιοχής μας (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Μπάμπης Καραταγλίδης  : θα εργαστώ αδιάκοπα για να προασπίσω τα συμφέροντα και τις ανάγκες της περιοχής μας (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Στηριζόμενος στην εμπειρία μου, θα εργαστώ αδιάκοπα για να διασφαλίσω ότι οι φωνές των πολιτών της Καστοριάς θα ακούγονται, θα λαμβάνονται υπόψη και θα προασπίσω τα συμφέροντα και τις ανάγκες της περιοχής μας με πολιτικές που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και ευημερούσα Καστοριά.

δήλωσε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoria 365 o ο πρόεδρος του επιμελητηρίου και υποψήφιος με τον συνδυασμό  ΠΟΡΕΙΑ  ΔΗΜΟΥΡΓΙΑΣ του Γιώργου Κασαπίδη,  Μπάμπης Καραταγλίδης

Επισήμανε ωστόσο, οτι πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπρεπε να διοικήσει αυτή η περιφερειακή αρχή  ήταν οι δυσκολότερες εδώ και δεκαετίες. Η περιφέρεια μας μπήκε σε φάση απολιγνιτοποίησης, με μία ξαφνική απόφαση, η οποία άλλαξε όλα τα δεδομένα προγραμματισμού και προτού συνειδητοποιήσουν οι πολίτες και η πολιτική ηγεσία τις αλλαγές αυτές, εισήλθαμε στην Πανδημία του Κορονοϊού

Υποστήριξε  ομως  οτι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την επόμενη πενταετία είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνδυασμό μη την παραγωγική  ανασυγκρότηση με διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης.

Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου:

 

Κατεβαίνετε για δεύτερη συνεχόμενη φορά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές, με τον ίδιο συνδυασμό και με τον ίδιο επικεφαλής. Πείτε μας δυο λόγια για το σκεπτικό της απόφασης σας.

 

Κυρία Κωτσοπούλου η  απόφαση μου να συμμετέχω για δεύτερη συνεχόμενη φορά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές με τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Κασαπίδη βασίζεται σε διάφορα σκεπτικά που θεωρώ σημαντικά για την πολιτική δράση μου και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Καταρχάς, η συνέχιση με τον Γιώργο Κασαπίδη ενισχύει τη σταθερότητα και τη συνέπεια στον πολιτικό μας λόγο και δράση. Οι πολίτες έχουν εμπιστοσύνη στο πρόγραμμα και τις ιδέες που υποστηρίζουμε, και η συνέχιση αυτής της συνεργασίας δείχνει ότι δεν αλλάζουμε το πρόσωπό μας για πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους. Αυτή η συνέπεια είναι σημαντική για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Επιπλέον, η συνέχιση αυτή επιτρέπει τη ολοκλήρωση της εργασίας που ξεκινήσαμε. Έχουμε ήδη αναπτύξει σχέσεις και συνεργασίες με διάφορους φορείς και έχουμε ξεκινήσει προγράμματα που χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν. Η αλλαγή στην ηγεσία μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο και να δημιουργήσει ανασφάλεια στους πολίτες.

Τέλος, η απόφαση αυτή δείχνει τη δέσμευσή μας για την υλοποίηση των στόχων και των αρχών που υποστηρίζουμε. Δεν επιδιώκουμε την πολιτική εξουσία για τον εαυτό μας, αλλά για το καλό της περιφέρειας και των πολιτών της. Η συνέχιση της υποψηφιότητάς μας με τον ίδιο συνδυασμό αποδεικνύει ότι δεσμευόμαστε να προασπίσουμε αυτές τις αρχές και να εργαστούμε σκληρά για την ευημερία και την πρόοδο της Δυτικής Μακεδονίας και της Καστοριάς μας.

 

Κοιτώντας πίσω την θητεία του κ Κασαπίδη, ποια είναι τα δυνατά του σημεία και ποιες θεωρείτε ήταν οι αδυναμίες του σαν περιφερειάρχης.

 

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπρεπε να διοικήσει αυτή η περιφερειακή αρχή  ήταν οι δυσκολότερες εδώ και δεκαετίες. Η περιφέρεια μας μπήκε σε φάση απολιγνιτοποίησης, με μία ξαφνική απόφαση, η οποία άλλαξε όλα τα δεδομένα προγραμματισμού και προτού συνειδητοποιήσουν οι πολίτες και η πολιτική ηγεσία τις αλλαγές αυτές, εισήλθαμε στην Πανδημία του Κορονοϊού. Μπορεί τώρα να φαίνονται ξεπερασμένα αλλά θα σας γυρίσω στην Άνοιξη του 2020 και στον πανικό ο οποίος υπήρχε σε πολίτες και κυβερνήσεις όλου του κόσμου. Μέσα σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε την τεράστια κρίση του κλάδου της γούνας το μεγαλύτερο εργοδότη, τουλάχιστον ως τότε, η οποία κατέληξε σε απαγόρευση πωλήσεων. Τέσσερα χρόνια ο περιφερειάρχης μας εργαζόταν καθημερινά να συμμαζέψει την περιφέρεια, τα κτίρια χωρίς άδειες, τους δρόμους και τις υποδομές που δεν ήταν καταγεγραμμένες σε ποιον ανήκουν, το αεροδρόμιο μας χωρίς άδεια, τα περισσότερα ΤΟΕΒ χωρίς άδειες χρήσης νερού και μελέτες ανύπαρκτες ή στα συρτάρια για χρόνια και άλλα τραγικά πράγματα. Επίσης με αυτές τις αδυναμίες εκτελέστηκαν και εκτελούνται έργα στην Καστοριά 210 εκατομμυρίων ευρώ. Για τη σύγκριση αναφέρω την προηγούμενη τετραετία το ποσό αυτό για την Καστοριά ήτανε περίπου στα 5 εκατομμύρια. Παράλληλα ήταν στην Ευρώπη στα υπουργεία να διεκδικεί και τελικά να φέρει 7 δισεκατομμύρια ευρώ για την ανάταξη της Δυτικής Μακεδονίας και προγράμματα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους με ποσοστά για την Καστοριά από 70 ως 100%.

Επειδή όμως η ερώτηση έχει και δεύτερο σκέλος μέσα σε όλες αυτές τις συνθήκες ο περιφερειάρχης μας παραμέλησε, κατά την άποψή μου δικαιολογημένα, το επικοινωνιακό κομμάτι έτσι ώστε τα έργα αυτά και η δουλειά αυτή να ήταν γνωστή στον κόσμο νωρίτερα. Πιστεύω όμως ότι αυτό το έλλειμμα, τώρα στην προεκλογική περίοδο θα έχουμε το χρόνο να το αντιμετωπίσουμε έτσι ώστε να καταλάβει ο κόσμος τη μεγάλη δουλειά που έχει γίνει, αλλά και το αισιόδοξο μέλλον που έρχεται για τη Καστοριά και τους πολίτες της.

 

Ποια είναι πιστεύετε η μεγαλύτερη πρόκληση για την ΠΕ Καστοριάς για την επόμενη πενταετία και τι έχετε να προτείνετε σαν συνδυασμός;

 

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την επόμενη πενταετία είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας σε συνδυασμό μη την παραγωγική  ανασυγκρότηση με διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης. Η  στρατηγική αλλά και ο συνδυασμός μέτρων για αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης αφορά κυρίως :

Ενίσχυση της Τοπικής Οικονομίας: Ο συνδυασμός πρέπει να προωθήσει προγράμματα ενίσχυσης των τοπικών επιχειρήσεων, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την επένδυση σε κλάδους όπως η τουριστική βιομηχανία, η μεταποίηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και ένας νέος κλάδος της οικονομίας της Καστοριάς που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά, οι νέες τεχνολογίες .

Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Πρέπει να προωθηθούν προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού και την προσαρμογή στις ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Υποδομές και Τεχνολογία: Επενδύσεις στις υποδομές, και η επέκταση της ψηφιακής υποδομής, θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

Βιώσιμος Τουρισμός: Ο τουρισμός αποτελεί σημαντικό πόρο για την ΠΕ Καστοριάς. Πρέπει να αναπτυχθούν προγράμματα προώθησης του τουρισμού, εστιάζοντας στην αειφόρο ανάπτυξη σε συνδυασμό με τον θεματικό τουρισμό ποιότητας 365 μέρες τον χρόνο για την προσέλκυση τουριστών.

Κοινωνική Συνοχή: Πρέπει να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη κοινωνικών προγραμμάτων που θα ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και θα παρέχουν υποστήριξη σε ευάλωτες ομάδες.

Ο παραπάνω συνδυασμός μέτρων είναι οι βασικές αρχές του προγράμματος μας και το μείγμα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της Καστοριάς στη διασφάλιση μιας βιώσιμης και ανθούσας κοινότητας για την επόμενη πενταετία.

 

Τι θ απαντούσατε στην ερώτηση των ψηφοφόρων γιατί τον κ. Κασαπίδη και γιατί τον κ. Καραταγλιδη.

 

Ο κ. Κασαπίδης έχει επιδείξει δεξιότητες στην ηγεσία και τη διαχείριση της περιφέρειάς μας. Είναι ένας έμπειρος περιφερειάρχης και έχει δείξει τη δέσμευσή του στην οικονομική ανάπτυξη, την υποστήριξη των επιχειρήσεων και την εξυπηρέτηση του γενικού συμφέροντος.. Με τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Κασαπίδη  μας ενώνει το καλύτερο συμφέρον της περιοχής μας μέσω της προσήλωσή μας στην πρόοδο, τη διαφάνεια και την υπηρεσία στους πολίτες μας, πάντα με σεβασμό και πίστη στις ανθρώπινες αξίες. Εγώ, από την πλευρά μου, έχω εμπειρία και πάθος για την Καστοριά μας και έχω εργαστεί σε διάφορους τομείς. Η προτεραιότητά μου είναι η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού, καθώς και η ενίσχυση των κοινωνικών δομών και των υπηρεσιών υγείας και εκπαίδευσης. Στηριζόμενος στην εμπειρία μου, θα εργαστώ αδιάκοπα για να διασφαλίσω ότι οι φωνές των πολιτών της Καστοριάς θα ακούγονται, θα λαμβάνονται υπόψη και θα προασπίσω τα συμφέροντα και τις ανάγκες της περιοχής μας με πολιτικές που θα οδηγήσουν σε μια βιώσιμη και ευημερούσα Καστοριά.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks