-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Μαριέλα Στεφανλάρη : Σχέδιο, Οργάνωση και Στρατηγική και αυτό είναι το “ΣΟΣ” του Συνδυασμού μάς …για τη Καστοριά… (συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Μαριέλα Στεφανλάρη : Σχέδιο, Οργάνωση και Στρατηγική και αυτό είναι το “ΣΟΣ” του Συνδυασμού μάς …για τη Καστοριά… (συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Έχουμε Σχέδιο, Οργάνωση και Στρατηγική και αυτό είναι το “ΣΟΣ” του Συνδυασμού μάς, που θα αλλάξει άρδην την οικονομία της Καστοριάς, δήλωσε μεταξύ αλλων στην συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoria 365 η υποψήφια με τον συνδυασμό ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Μαριέλα Στεφανλάρη

Επισήμανε ότι ο  επικεφαλής, στρατηγός κ..Γρηγόριος Γρηγοριάδης, και  η εμπειρία στελεχών θα φέρουν την μεγάλη διοικητικά αλλαγή, μέσω ενός σχεδίου που βγάζει την Καστοριά από το περιθώριο (όπου επί πολλά έτη βρίσκεται) και την πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, ευρωπαϊκό.

* Ποιο ήταν το κίνητρό σας για να ασχοληθείτε με τον Δήμο Καστοριάς.

 

Δεν ήταν κίνητρο υπό την πρώτη έννοια του όρου, ήταν ωρίμανση πολιτικής και κυρίως επαγγελματικής σκέψης, μετά από μια πολυετή εμπειρία. Ήταν απόφαση διάθεσης χρόνου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση Καστοριάς. Μα προπαντός, ήταν η γνώση του αντικειμένου, η γνώση της τρέχουσας οικονομικής, κοινωνικής και διοικητικής κατάστασης. Έπειτα από μια κάθετη και οριζόντια ανάλυση της πραγματικότητας, στους κύριους τομείς της αλυσίδας της οικονομικής ανάπτυξης, ήμουν πεπεισμένη ότι έχω και κατέχω τις ιδέες, τις δεξιότητες και την αποφασιστικοτητα για επέμβαση και ριζική μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντάς την σε μηχανή εκκίνησης της οικονομίας της Καστοριάς, μέσω μίας ομαδικής συλλογικής προσπάθειας. Άρα, ήταν και είναι ωρίμανση, γνώση, αποφαση για διάθεση χρόνου και αποφασιστικοτητα για προσωπική επένδυση γνώσεων και δεξιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Έπειτα από μια θητεία στα σίγουρα θα δώσω την σκυτάλη σε άλλους για το επόμενο βήμα, πιστεύοντας βαθιά ότι 5 χρόνια υπέρ-αρκούν για να φέρουμε αποτέλεσμα.

 

* Πώς κρίνετε τη θητεία και την απόδοση του Δημάρχου;

 

Άμεσα αλλαγή! Δεν μπορούμε να μιλάμε για απόδοση σε μια πόλη που κοινωνικά αιμορραγεί, οικονομικά συρρικνώνεται, ατροφεί και παραλύει μερικώς, ενώ διοικητικά είναι άσωτος δημόσιος οργανισμός.

 

* Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο σας;

 

Πώς βλέπετε την επόμενη ημέρα; Δεν είναι δυστυχώς όραμα, είναι σχέδιο και είναι αρχικό, διότι η δομή έχει πέσει (κυριολεκτώ). Θα είχα όραμα εάν θα είχαμε μια βάση, η βάση δεν υπάρχει όμως. Παίρνουμε στα χέρια μας μια Αυτοδιοίκηση με χρέοι, έναν Δήμο που χαίρεται όταν πληρώνει τους υπαλλήλους και με σχεδόν μηδέν έργο. Τριτοκοσμικές καταστάσεις, λυπηρό όμως αληθινό. Έχουμε Σχέδιο, Οργάνωση και Στρατηγική και αυτό είναι το “ΣΟΣ” του Συνδυασμού μάς, που θα αλλάξει άρδην την οικονομία της Καστοριάς. Η επόμενη μέρα είναι η ακολουθούμενη από άλλες 1781 ημέρες το ίδιο σημαντικές, όπου οι πάντες θα δουλεύουν επί 24ωρης βάσης. Είμαστε εν γνώση για το τι θα παραλάβουμε στην Αυτοδιοίκηση, όμως θα τα βγάλουμε εις πέραν και λίαν συντόμως η Αλυσίδα Οικονομικής Ανάπτυξης θα αρχίσει να λειτουργήσει άριστα και αποτελεσματικά.

 

* Ποια θεωρείτε ότι είναι τα “δυνατά” σημεία του Συνδυασμού σας;

 

Ο επικεφαλής, στρατηγός κο.Γρηγόριος Γρηγοριάδης, η εμπειρία στελεχών που θα φέρουν την μεγάλη διοικητικά αλλαγή, μέσω ενός σχεδίου που βγάζει την Καστοριά από το περιθώριο (όπου επί πολλά έτη βρίσκεται) και την πηγαίνει σε άλλο επίπεδο, ευρωπαϊκό.

 

* Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματός σας;

 

Σε μια Αλυσίδα Οικονομικής Ανάπτυξης δεν υπάρχουν βασικοί άξονες, υπάρχουν κρίκοι και ο κάθε κρίκος, ο κάθε τομέας δηλαδή της κοινωνικό-οικονομικής ανάπτυξης είναι εξίσου σημαντικός και θα πρέπει να μετατραπεί σε λειτουργικό και αποτελεσματικό κρίκο, με όλα τα μέσα και όλους τους τρόπους. Δεν πρέπει να υπάρξει αδύναμος κρίκος! Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν προτεραιότητες, δεν υπάρχουν κύριοι ή βασικοί άξονες, το κάθε στοιχείο της κοινωνίας, οικονομίας, φύσης, υποδομών και διοίκησης είναι εξίσου σημαντικό. Ο Δήμος πρέπει να δουλέψει παράλληλα σε όλους τους τομείς και σε όλες τις κατευθύνσεις, με τους εκατοντάδες προσωπικό που εχει σρην διάθεσή του, με όλους τους εξωτερικούς συνεργάτες και συνεργαζόμενους φορείς εντος και εκτος της χώρας, δίνοντας σάρκα και οστά στο Σχέδιο Αλλαγής 2024-2029 του Δήμου Καστοριάς.

Σήμερα στην κάλπη, όπως και αύριο στην Αυτοδιοίκηση δεν θέλουμε ακόλουθους “followers”, θέλουμε υποστηρικτές και κριτές. Θεού θέλοντος και Καστοριανών επιτρέποντος! Στις 8 Οκτωβρίου θα έχουμε το “κλειδί” της πόλης στα χέρια μας και με την βοήθεια Θεού και Ανθρώπων θα φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ!

Top
Enable Notifications OK No thanks