-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Κάλι Κυριακίδου : Είναι η ώρα οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν για τον τόπο μας (Βίντεο συνέντευξη )

Κάλι Κυριακίδου : Είναι η ώρα οι συμπολίτες μας να αποφασίσουν για τον τόπο μας (Βίντεο συνέντευξη )

Από την νευραλγική θέση της εκλεγμένης Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που κατέχω και σήμερα, απέκτησα την πολιτική εμπειρία να διευθύνω και να ανταπεξέρχομαι σε δύσκολες και πολλές φορές εκρηκτικές καταστάσεις.

Θεωρώ, επομένως, ότι έχω πλέον όλα εκείνα τα εφόδια να ανταπεξέλθω με επιτυχία, στο να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου, δημότες του Δήμου Άργους Ορεστικού δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoria 365 η υποψήφιας δήμαρχος με τον συνδυασμό, ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον δήμο Αργος  Ορεστικού Κάλι Κυριακίδου

Συνέντευξη : Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

Πήρατε μια πολύ γενναία απόφαση να είστε υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές κόντρα στον δημάρχου κ Κεπατσογλου, πείτε μας τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτή σας την απόφαση;

 

Η απόφαση μου να είμαι υποψήφια Δήμαρχος στον Δήμο Άργους Ορεστικού αποτελεί την συνέχεια της ενασχόλησης μου με τα κοινά, ύστερα από την συμμετοχή μου στην Διακυβέρνηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τα τελευταία 4 χρόνια. Πρόσφερα τις υπηρεσίες μου θεωρώ με επιτυχία και αξιοπρέπεια.

Τόσο από την θέση της Αντιπεριφερειάρχου, όσο και από την νευραλγική θέση της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, θέση που κατέχω και σήμερα. Η απόφαση να συνεχίσω να προσφέρω από τον Δήμο πηγάζει κυρίως από τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία μου, αλλά και την πολιτική μου φιλοσοφία.Για μένα πολιτική είναι ο άνθρωπος και όσο πιο κοντά του βρίσκομαι, τόσο πιο ολοκληρωμένα νοιώθω και η ίδια.

Επιθυμία μου είναι, αξιοποιώντας την πολύχρονη επαγγελματική μου γνώση και εμπειρία στην υλοποίηση έργων, ως Πολιτικός Μηχανικός του Δημοσίου, αλλά και την ενασχόληση μου στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ως Οικονομολόγος, να υπηρετήσω την περιοχή μου πιο άμεσα, μέσα από τον Δήμο. Με αυτόν τον τρόπο μου δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσω και την πολιτική εμπειρία που απέκτησα υπηρετώντας την Περιφέρεια μας.

 

Κοιτώντας πίσω την θητεία σας σαν Περιφερειακός Σύμβουλος σε διάφορες θέσεις ευθύνης που είχατε ποιες είναι οι εικόνες και οι εμπειρίες που θυμάστε και θα σας βοηθήσουν σαν δήμαρχο;

 

Η θητεία μου στην Περιφέρεια και ειδικά από τις θέσεις ευθύνης που την υπηρέτησα ήταν ένα μεγάλο πολιτικό Σχολείο για μένα.

Από την θέση της Αντιπεριφερειάρχου για όλη την Δυτική Μακεδονία στον τομέα των Υποδομών, του Περιβάλλοντος, της Ενέργειας και των Μεταφορών, η πιο κρίσιμη ίσως στην Περιφέρεια, μου δόθηκε μοναδική ευκαιρία να ασχοληθώ με τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή μας, αυτήν την κρίσιμη περίοδο.

Από την νευραλγική θέση της εκλεγμένης Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, που κατέχω και σήμερα, απέκτησα την πολιτική εμπειρία να διευθύνω και να ανταπεξέρχομαι σε δύσκολες και πολλές φορές εκρηκτικές καταστάσεις.

Θεωρώ, επομένως, ότι έχω πλέον όλα εκείνα τα εφόδια να ανταπεξέλθω με επιτυχία, στο να είμαι χρήσιμη στους συμπολίτες μου, δημότες του Δήμου Άργους Ορεστικού.

 

Ποια είναι πιστεύετε η μεγαλύτερη πρόκληση για τον δήμο σας την επόμενη πενταετία και τι έχετε να προτείνετε σαν συνδυασμός;

 

Ο Δήμος μας σήμερα βρίσκεται στην κρισιμότερη περίοδο των τελευταίων δεκαετιών με τις ευκαιρίες και τις απειλές να διαγκωνίζονται για την ανάπτυξη και την πρόοδο από την μια πλευρά ή την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση από την άλλη.

Το κρίσιμο διακύβευμα αυτών των εκλογών για εμάς, δεν είναι απλά η παραγωγή έργων χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό. Είναι η αποτελεσματική ανταπόκριση στις  ευκαιρίες που παρουσιάζονται με την ορθολογική αξιοποίηση των πόρων για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.Για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία νέων και βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Για να παραμείνουν οι νέοι στην περιοχή μας και μαζί τους η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.   Ως εκ τούτου, η πολιτική μας οπτική και προσέγγιση διαφέρει ριζικά από αυτή της σημερινής Δημοτικής αρχής.

Εμείς θέλουμε έναν Δήμο όπου τα έργα, οι ενέργειες και οι δράσεις θα έχουν καθοριστικό αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία του τόπου μας.

Έναν Δήμο ανθρωποκεντρικό και όχι τον σημερινό εγωκεντρικό !! Δεν θέλουμε να είναι εύρωστος ο Δήμος σαν Οργανισμός με ασθενείς Δημότες.

Θέλουμε να είναι εύρωστοι οικονομικά και κοινωνικά οι Δημότες μας.

Εκεί στοχεύει το πρόγραμμά μας και με όλες τις παρεμβάσεις που περιέχει θα κάνουμε το όραμά μας πράξη, ώστε να δώσουμε στους συμπολίτες μας μια ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, που είναι και το όνομα του συνδυασμού μας. Για τους λόγους αυτούς, θέτω τις δυνάμεις μου στη διάθεση της τοπικής μας κοινωνίας μέσα από τη νίκη του Συνδυασμού μας.

 

Πολλοί θεωρούν ότι οι τοπικές εκλογές είναι θέμα ποσοτικό και συγγενικό και τα προγράμματα δεν παίζουν ρόλο. Τι πιστεύετε εσείς;

 

Δυστυχώς αυτό είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο. Ειδικά στις μικρές τοπικές κοινωνίες οι πολίτες να ψηφίζουν με το αίσθημα και το θυμικό και λιγότερο παίρνοντας υπόψη τον προγραμματικόλόγο και την πολιτική πρόταση των υποψηφίων.

Συνέβαινε περισσότερο παλιότερα, συμβαίνει όμως και σήμερα σε ένα μεγάλο βαθμό.

Αυτό πολλές φορές καταδικάζει έναν τόπο σε καθεστωτικές καταστάσεις, χωρίς ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία.

Εν προκειμένω, θέλει μεγάλη προσπάθεια και πειθώ, ώστε να καταλάβει ο ψηφοφόρος που σταματάει η πραγματικότητα και που αρχίζει ο μύθος μιας παγιωμένης μακρόχρονης κατάστασης, να δει αν πραγματικά βελτιώθηκε η ζωή του από αυτό που βιώνει, ώστε να κρίνει αντικειμενικά αν θέλει να συνεχίσει έτσι ή να προχωρήσει στην αλλαγή.

Να προχωρήσει με κάτι φρέσκο και καινούργιο, που μάλιστα διακηρύσσει μια διαφορετική πολιτική προσέγγιση, ώστε να βελτιώσει την ζωή του.

Αυτή την προσέγγιση προτείνουμε εμείς προγραμματικά και ελπίζουμε να την εμφυσήσουμε στους συνδημότες μας.

 

Ποιο είναι το μήνυμα σας προς τους ψηφοφόρους του τόπου μας;

 

Το μήνυμα μας για τις εκλογές είναι, καταρχήν, να προσέλθουν όλοι οι συμπολίτες μας στις κάλπες, είναι η ώρα που αποφασίζουν για τον τόπο μας. Πολύ σημαντικό όμως είναι, την ώρα που προσέρχονται στις κάλπες, να έχουν ήδη σκεφτεί σε ποιά κατάσταση βρίσκεται σήμερα ο Δήμος μας και ο καθένας τους χωριστά.

Αν είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα της πόλης και των χωριών, αν βλέπουν κάποια σημαντική αλλαγή στα τελευταία 13 χρόνια της σημερινής Δημοτικής αρχής, αν βλέπουν κάποια αλλαγή στην τσέπη τους προς το καλύτερο.

Η δική μας αίσθηση, χωρίς να θέλουμε να απαξιώσουμε τα θετικά, είναι ότι οι υποδομές χωρίς αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία στον τόπο μας δεν φτάνουν για να βελτιώσουν πραγματικά την ζωή μας, η οποία τα τελευταία χρόνια κινήθηκε μάλλον καθοδικά παρά ανοδικά.

Και όταν αυτό συμβαίνει μια είναι η λύση..

Αλλαγή για μια ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ..!!

Top
Enable Notifications OK No thanks