Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η συνταγή που πρέπει να ξέρετε για ένα ζουμερό αποτέλεσμα στα μπιφτέκια σας
Η συνταγή για μπιφτέκια με σιμιγδάλι στο τηγάνι, είναι μια συνταγή που πρέπει να γνωρίζετε αν θέλετε τα μπιφτέκια σας να βγαίνουν ζουμερά και αφράτα. Η συνταγή συνδυάζεται με όλες τις γαρνιτούρες είτε ρύζι είτε σαλάτες γιατί πάει με τα πάντα.
Μη χάσετε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη.
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
- αυγά 2
- κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
- σκόρδο 2 στο τρίφτη
- ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
- γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
- ξύδι 2 κσ
- σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
- αλάτι κατά βούληση
- πιπέρι μπόλικο
- ρίγανη κατά βούληση
- ηλιέλαιο όσο χρειάζεται
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
- Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.