-
Αρχική > Τοπικά νέα > Visit Greece: Στους 11 μοναδικούς προορισμούς (Amazing Destinations) του Visit Greece, του επίσημου τουριστικού site του ΕΟΤ, η Καστοριά

Visit Greece: Στους 11 μοναδικούς προορισμούς (Amazing Destinations) του Visit Greece, του επίσημου τουριστικού site του ΕΟΤ, η Καστοριά

Στους 11 μοναδικούς προορισμούς (Amazing Destinations) του Visit Greece, του επίσημου τουριστικού site του ΕΟΤ, η Καστοριά μας!
Η μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Καστοριάς να αναδείξει το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας αποδίδει καρπούς!

Το παραλίμνιο κόσμημα της Βόρειας Ελλάδας

Αυτή η γοητευτική πόλη, της οποίας η ομορφιά σίγουρα θα σας σαγηνεύσει, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε μια στενή χερσόνησο, που καθρεφτίζεται στη λίμνη Ορεστιάδα και βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά Γράμμος και Βίτσι. Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι να κάνετε μια μικρή περιήγηση γύρω από τη λίμνη ξεκινώντας από τη νοτιότερη πλευρά μέχρι τη βορειότερη.

Κάντε μια βόλτα στο στενό μονοπάτι κατά μήκος της ακτής της λίμνης. θα σας κυριεύσει η ειδυλλιακή ομορφιά και η ηρεμία του. Ο περίπατος που σκιάζεται από οξιές και πλατάνια καθώς και τα γειτονικά δάση αποπνέουν μια μυστικιστική ατμόσφαιρα και αποτελούν εξαιρετικό καταφύγιο για όλα τα είδη πουλιών.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη είναι να κάνετε μια μικρή περιήγηση
λίμνη που ξεκινά από τη νοτιότερη πλευρά μέχρι τη βορειότερη.

Μοναδικές Εμπειρίες

Εξερευνώντας την Καστοριά

Περιήγηση στη Λίμνη

Η λίμνη Ορεστιάδα φιλοξενεί 200 διαφορετικά είδη, ανάμεσά τους, άλλα σπάνια και άλλα απειλούμενα. Οι ντόπιοι ψαράδες βρίσκονται σε ανταγωνισμό με υδρόβια πτηνά για τα ψάρια της λίμνης. Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, μην παραλείψετε να κάνετε μια στάση δίπλα στο Σπήλαιο του Δράκου, όπου θα δείτε επτά υπόγειες λίμνες και δωμάτια με εκπληκτικούς σταλακτίτες. Αν θέλετε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, ακολουθήστε το καταπράσινο μονοπάτι προς την εκκλησία του Προφήτη Ηλία και συνεχίστε ακόμα πιο ψηλά μέχρι τη θέα του Αγίου Αθανασίου.

Περιηγηθείτε στις γειτονιές

Σε μικρή απόσταση από τη λίμνη θα συναντήσετε την παλιά γειτονιά Doltso, μια γραφική γωνιά της πόλης όπου τα κτήρια χρονολογούνται από τον 17ο και 18ο αιώνα, όταν η οικονομία της πόλης άνθισε λόγω της επεξεργασίας γούνας και του εμπορίου. Πολλά κτίρια έχουν μετατραπεί σε μουσεία, όπως το αρχοντικό Νερατζή Αϊβάζη που στεγάζει το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, το αρχοντικό Εμμανουήλ το Μουσείο Ενδυμασίας κ.λπ. Δεύτερη παλαιότερη γειτονιά με αριστοκρατική γοητεία είναι το Απόζαρι. θα ερωτευτείτε απόλυτα τις βυζαντινές εκκλησίες και τα όμορφα αρχοντικά, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα μακεδονικής αρχιτεκτονικής.

Ανακαλύψτε τους Βυζαντινούς Θησαυρούς

Στην Καστοριά θα επισκεφθείτε περισσότερες από 60 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αιώνα. Σχεδόν όλα είναι τύπου Βασιλικής, εκτός από την Παναγία την Κουμπελιδική που πήρε το όνομά της από τον χαρακτηριστικό τρούλο της (κουμπέ). Η Μονή της Παναγίας της Μαυριώτισσας (1802), που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, έχει πραγματικά εντυπωσιακές τοιχογραφίες, που απεικονίζουν Βυζαντινούς Αυτοκράτορες. Περάστε από τα παλαιότερα μνημεία της πόλης, τις εκκλησίες Ταξιαρχών και Αγίων Αναργύρων που βρίσκονται στο Ντόλτσο και του Αγίου Στεφάνου, του Αγίου Παντελεήμονα και του Εσώδιου Θεοτόκου στο Απόζαρι.
Κάντε μια στάση στο Μουσείο Βυζαντινής Τέχνης (στην πλατεία Δεξαμενής), όπου εκτίθενται αντικείμενα από τη βυζαντινή περίοδο. πάνω από 700 καλοδιατηρημένα βυζαντινά γλυπτά, τοιχογραφίες, πίνακες και εικόνες από ναούς από όλη την πόλη.

Μην χάσετε:

  • enjoying the beauty of the lake and the panoramic view of the city on board of a tourist boat that goes around the peninsula.
  • visiting the largest freshwater aquarium of the Balkans, where common lake and river fish species and some at risk of extinction find shelter.
  • admiring the famous fur art of the furriery workshops and showrooms of Kastoria’s Fur Center (EDIKA).

Γύρω από την Καστοριά μπορείτε να επισκεφτείτε το Δισπηλιό (7 χλμ ΝΑ). Στη θέση Νησί, ένα τεχνητό νησί στη λίμνη Ορεστιάδα, έχει ανασκαφεί ένας λιμναίος οικισμός της Μέσης Νεολιθικής με ξύλινες κατασκευές, που χρονολογείται από το 5600 έως το 5000 π.Χ. Κοντά στην τοποθεσία ένα εντυπωσιακό πάρκο αναδημιουργεί τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι νεολοθικοί κάτοικοι στον οικισμό. Το καλοκαίρι μην χάσετε το παραδοσιακό χωριό Νεστόριο (28 χλμ. ΝΔ), όπου στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα -το γνωστό River Party- γίνεται. Περάστε από το Village Nostimo (17 χλμ. ΝΔ) και δείτε το απολιθωμένο δάσος 20 εκατομμυρίων ετών. Αν τύχει να βρεθείτε εδώ τον χειμώνα, τι θα λέγατε για μια βόλτα στις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Βιτσίου κοντά στο γραφικό χωριό Πολυκέρασο (22 χλμ. ΒΑ) για σκι και σνόουμπορντ. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, κατευθυνθείτε νότια προς τα εγκαταλελειμμένα χωριά Κορέστεια,

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks