-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Δέσποινα Καραγιαννίδου : Θέλω να βλέπω τους μαθητές μου και όλους τους νέους να επιστρέφουν σ’αυτόν τον ευλογημένο  τόπο (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Δέσποινα Καραγιαννίδου : Θέλω να βλέπω τους μαθητές μου και όλους τους νέους να επιστρέφουν σ’αυτόν τον ευλογημένο  τόπο (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου )

Θέλω να βλέπω τους μαθητές μου και όλους τους νέους να επιστρέφουν σ’αυτόν τον τόπο, που για μένα είναι ευλογημένος ,να χτίζουν τη ζωή τους εδώ ,να δημιουργούν και να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το αύριο δήλωσε μεταξά αλλων στη Συνέντευξη που παραχώρησε στο kastoira 365 η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του δήμου Αργος Ορεστικού Δέσποινα Καραγιαννίδου

 

Ποιό ήταν το κίνητρο σας να ασχοληθείτε με τον δήμο Άγους Ορεστικού;

Πρώτα απ’όλα θεωρώ πως η συμμετοχή στα κοινά είναι χρέος μας και όντας φύσει δραστήρια  και εργατική,δε θα μπορούσα ν’ανήκω στη μερίδα των ανθρώπων που κρίνουν πίσω από ένα πληκτρολόγιο, αναπαυμένοι στον καναπέ του σπιτιού τους.Η έκθεση στα κοινά είναι σίγουρα επίπονη διαδικασία εφόσον απαιτεί αρκετές θυσίες και συχνά σε καθιστά δυσάρεστο σε μια μερίδα του κόσμου.Όμως  η τόλμη και η αγάπη που έχω γι΄ αυτόν τον τόπο υπερνικούν κάθε ενδοιασμό.Και επειδή η «αγάπη» για τον τόπο παρουσιάζεται συχνά  ως το μοναδικό κίνητρο από τους περισσότερους ,έχω να πω ότι η κοινωνία μας είναι μικρή, γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι μεταξύ μας και η στάση της ζωής μας επιβεβαιώνει ή και όχι τον παραπάνω ισχυρισμό.

 

ίΠοιό είναι το όραμα σας για τον δήμο σας ;Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα;

 

 

Η επόμενη μέρα πρέπει να είναι καλύτερη από την προηγούμενη ! Θέλω να βλέπω τους μαθητές μου και όλους τους νέους να επιστρέφουν σ’αυτόν τον τόπο, που για μένα είναι ευλογημένος ,να χτίζουν τη ζωή τους εδώ ,να δημιουργούν και να μπορούν ν’ αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το αύριο. Η αίσθηση της εγκατάλειψης που κυριαρχεί  πρέπει να εξαλειφθεί .  Και τέλος  ,ως δημότης έχω την απαίτηση από τον δήμο να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και να διαμορφώνει ποιότητα ζωής για όλους ανεξαιρέτως.

 

Τι θα προτείνατε –συμβουλεύατε στους συνυποψηφίους του δικού σας κ των αλλων συνδυασμων;

 

To αυτονόητο,βέβαια!

Ν’αγωνιστούμε όλοι με ήθος και αξιοπρέπεια όχι μόνο προεκλογικά  αλλά και μετεκλογικά για το κοινό όφελος . Να έχουμε όλοι ως δεδομένο πως η συλλογική ευημερία  προέχει  από την ατομική και να πράττουμε σύμφωνα με αυτό.

 

Απέναντι στο δίλλημα «καθημερινότητα» ή «ανάπτυξη» ,ποιά είναι η προσωπική σας άποψη;

 

Η ανάπτυξη δεν είναι μόνο έργα. Έργα μικρά ή μεγάλα γίνονται παντού. Άλλωστε αυτή είναι και μία από τις βασικές υποχρεώσεις κάθε δημοτικής αρχής.Το ζήτημα είναι η ανάπτυξη ν’αποτυπώνεται  και στην καθημερινότητα μας!Να βελτιώνεται ποιοτικά η ζωή μας!Γνωρίζω πως δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και τόσο δύσκολο να είσαι μέρος αυτής της κοινωνίας ,ν’ακούς τα προβλήματα που  οι συνάνθρωποι αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους και να διεκδικείς  γι’αυτούς το καλύτερο δυνατό. Μέσω αυτής της ανθρωποκεντρικής αντίληψης θεωρώ πως πραγματώνεται η ευζωϊα ,άρα και η ανάπτυξη.

Top
Enable Notifications OK No thanks