-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ελένη Γεωργίου : Το δικό μου όραμα για την Πόλη και τους Οικισμούς της είναι πολύ μεγάλο, πολύ υψηλά τοποθετώ τον πήχη (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου ),

Ελένη Γεωργίου : Το δικό μου όραμα για την Πόλη και τους Οικισμούς της είναι πολύ μεγάλο, πολύ υψηλά τοποθετώ τον πήχη (Συνέντευξη Δώρα Κωτσοπούλου ),

Μια γυναικεία δυναμική παρουσία διεκδικεί τη ψήφο μας για  να προφέρει στα πολιτικά δρώμενα της περιοχής μας

΄”Αποφάσισα να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και να συμμετέχω ως υποψήφια στον Συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ Άκης Τσούκας .

Πιστεύω ότι έχω μεγάλη εμπειρία αγώνων, γνώση των προβλημάτων και μεγάλη διάθεση για δουλειά. Αρνούμαι να αφήσω αυτήν την Πόλη σε αυτήν την κατάσταση, δίχως προοπτική για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.”, δήλωσε   μεταξύ άλλων   σε μια συνέντευξη στο kastoria 365 που θα συζητηθεί η υποψήφια με τον συνδυασμό   ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ του Υποψηφίου Δημάρχου Άκη Τσούκα Ελένη Γεωργίου .

 

 Για ποιο λόγο επιλέξατε τον Συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ του Υποψηφίου Δημάρχου Άκη Τσούκα;

Όπως γνωρίζετε στην Ζωή μου ασχολήθηκα πολλά χρόνια από νεαρή ηλικία με τα κοινά. Επίσης, πολλά χρόνια παρακολουθώ  την Πόλη μου την Καστοριά και την Περιοχή της, σε μια φθίνουσα πορεία.
Μείωση πληθυσμού όχι μόνο λόγω θανάτων και λιγότερων γεννήσεων, αλλά προπαντός λόγω μετανάστευση Εσωτερικής και Εξωτερικής. Επίσης οι υποδομές της και η μη ανάδειξη του Πλούτου της περιοχής σε στάσιμη κατάσταση , για να μην πούμε φθίνουσα. Όλα αυτά τα χρόνια αυτοί που διαχειρίστηκαν τις τύχες της Πόλης, έκαναν μια μέτρια διαχείριση  των προβλημάτων.
Η Πόλη και η Περιοχής της , δεν έκανε το μεγάλο άλμα που έπρεπε, μετά την μεγάλη απώλεια της μεταποίησης και του εμπορίου της Γουνοποιίας, και να περάσει σε ένα άλλο Οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης. Π.χ της παροχής Εκπαίδευσης με την μορφή Παραρτημάτων Πανεπιστημίων και Κολλεγίων, να αναδείξει τον Πολιτισμό της, να αναπτύξει τον Τουρισμό της, να φροντίσει για τον πρωτογενή τομέα κ.λπ. Όταν συνάντησα  για πρώτη φορά, στην ζωή μου, τον κ.Τσούκα, συζητήσαμε για τα  μεγάλα προβλήματα  που βιώνει ο τόπος μας του ανέφερα και επεσήμανα ένα σωρό κακώς κείμενα-, μου απάντησε “Χωρίς ανθρώπους κα εργασία αυτά δεν αξίζουν ” Αυτή η φράση είναι που με προβλημάτισε.
Είδα έναν νέο άνθρωπο να έχει απόλυτη επίγνωση της κατάστασης και της φτώχειας της Πόλης, με  όραμα για δημιουργία θέσεων εργασίας και  την δυνατότητα  επιστροφής μέρους των ανθρώπων που έφυγαν.
Μου μίλησε για το όραμα του, για Ίδρυση Σχολών, ανάπτυξη Θεραπευτικού Τουρισμού, ανάπτυξη πρωτογενούς παραγωγής κ.α. Και θυμήθηκα αμέσως την φράση του άνδρα μου Κώστα Γεωργίου ( είχε πολύ ανοιχτούς ορίζοντες, και ταξίδευε συχνά και είχε ζήσει την εποχή εκείνη στις Η.Π.Α), που πάντοτε μου έλεγε. “Λένα σε 25 χρόνια όλοι οι συνταξιούχοι του Βορρά της Ευρώπης θα μένουν στην Ελλάδα”. Για Καστοριά έλεγε ότι θα μένουν Γράμμο και Βίτσι.
Πέρασαν πολλά χρόνια , και τίποτα δεν έγινε. Ήρθαν πολλοί συνταξιούχοι από την Βόρεια Ευρώπη αλλά όχι σε εμάς. Πήγαν Κρήτη και Πελοπόννησο. Και να, ένας νέος άνθρωπος  που παρουσιάζει την ίδια ιδέα. Ένας επιπλέον λόγος για εμένα. Όπως γνωρίζετε μένω πολύ καιρό χρόνια τώρα στην Γενεύη της Ελβετίας, και έχω άλλες παραστάσεις και άλλες προσλαμβάνουσες.
Μια Πόλη παρόμοια με την Καστοριά, αλλά σαφώς πολύ μεγαλύτερη. Κάθε φορά που έρχομαι και μένω Καστοριά η βρωμιά, η αφροντισιά, η εγκατάλειψη είναι μια τεράστια πίκρα. Μας συνήθισαν να θεωρούμε το άσχημο και μέτριο αποδεκτό. Και επειδή είμαι άνθρωπος που πιστεύω στους Αγώνες και όχι μόνο στην αποδοχή, σιωπή και κριτική, αποφάσισα να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις και να συμμετέχω ως υποψήφια στον Συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ Άκης Τσούκας .
Πιστεύω ότι έχω μεγάλη εμπειρία αγώνων, γνώση των προβλημάτων και μεγάλη διάθεση για δουλειά. Αρνούμαι να αφήσω αυτήν την Πόλη σε αυτήν την κατάσταση, δίχως προοπτική για τα παιδιά μου και τα εγγόνια μου.

Ποια θεωρείται ότι είναι τα”  δυνατά” σημεία του Συνδυασμού σας;

Τα δυνατά σημεία του Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ Άκης Τσούκας…… P6anjvhpG41 Η δείτε το Video από την παρουσίαση του προγράμματος.
Στους συνηποψηφίους και υποψήφιους όλων των Συνδυασμών δεν μπορώ να δώσω συμβουλές. Ο κάθε ένας ξέρει τι μπορεί και για ποιο λόγο συμμετέχει. Θα μιλήσω για εμένα. Διεξήγαγε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα, από μακριά με προτάσεις και ιδέες και το πως οραματίζεται την Πόλη μου. Προεβακα το πρόγραμμα του Συνδυασμού όσο καλύτερα μπορούσα. Είχα την ατυχία και πρόβλημα το ότι δεν μπόρεσα να σας δω από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Βέβαια ασκησα και κρητική στα πεπραγμένα της απερχόμενη Δημοτικής αρχής και στον απερχόμενο Δημάρχο. Η δική μου υποσχέσεις στους Δημότες οι οποίο λίγο που με γνωρίζουν (πλην των νεότερων) έχω να υποσχεθω ότι είμαι αποφασισμένη να εργαστώ και να υπηρετήσω την Καστοριά και τους Δημότες της

Τι θα προτεινατα/συμβουλεύατε   στους συνυποψήφιους του δικού σας ψηφοδελτίου και των αντιπάλων Συνδυασμών;

Στους συνυποψηφίους και υποψήφιους όλων….εργαστώ και να υπηρετήσουν Καστοριά και τους Δημότες.
Στους συνυποψηφίους και υποψήφιους όλων των Συνδυασμών δεν μπορώ να δώσω συμβουλές. Ο κάθε ένας ξέρει τι μπορεί και για ποιο λόγο συμμετέχει. Θα μιλήσω για εμένα. Διεξήγαγε έναν έντιμο και ηθικό αγώνα, από μακριά με προτάσεις και ιδέες και το πως οραματίζεται την Πόλη μου. Προεβακα το πρόγραμμα του Συνδυασμού όσο καλύτερα μπορούσα. Είχα την ατυχία και πρόβλημα το ότι δεν μπόρεσα να σας δω από κοντά και να ανταλλάξουμε απόψεις. Βέβαια ασκησα και κρητική στα πεπραγμένα της απερχόμενη Δημοτικής αρχής και στον απερχόμενο Δήμαρχο. Η δική μου υποσχέσεις στους Δημότες οι οποίο λίγο που με γνωρίζουν (πλην των νεότερων) έχω να υποσχεθώ ότι είμαι αποφασισμένη να εργαστώ και να υπηρετήσω την Καστοριά και τους Δημότες της.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Δήμο μας; Πως βλέπετε την επόμενη ημέρα;

Το δικό μου όραμα για την Πόλη και του    υποψηφίου … Δημάρχου Άκη Τσούκα το εγγυάται
Το δικό μου όραμα για την Πόλη και τους Οικισμούς της είναι πολύ μεγάλο, πολύ υψηλά τοποθετώ τον πήχη, _ πολλοί μου καταλογίζουν ότι κυνηγάω και επιδιώκω το ανέφικτο. Όμως πιστεύω ακράδαντα ότι ο άνθρωπος κάνει την διαφορά, και ο Άκης Τσούκας με την βοήθεια όλων μας , όχι μόνο του Συνδυασμού του θα κάνει την διαφορά.
Το πρόγραμμα που εξήγγειλε είναι πρόγραμμα που εμβάθυνε στα προβλήματα , τα μελέτησε και προτείνει λύσεις. Επειδή δεν μπόρεσα να μιλήσω μαζί σας σας παραπέμπω στην Ιστοσελίδα μου Ελένη Γεωργίου fb Δείτε μεριές από τις προτάσεις μου. Έκανα πολλές. Για πολλά και ουσιαστικά που βασανίζουν την Δήμο Καστοριάς. Για τα φλέγον ζητήματα. Για καταστάσεις που κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να διορθώσει η να ασχοληθεί ώστε να πάρουν τον δρόμο της λύσης.
Στο όραμα και στις προτάσεις μας πρώτη θέση έχει το όραμα και η υλοποίηση της πολυπόθητη ανάπτυξης.
Ο Δήμος χρειάζεται Αλλαγή και μόνο ο Συνδυασμός του Υποψήφιου Δημάρχου Άκη Τσούκα την εγγυάται. Δεν υπάρχει δίλημμα “Καθημερινότητα”
Η “Αναπτυξη” Η Ανάπτυξη είναι ένας Στόχος που χρειάζεται Πρόγραμμα. Μέθοδο. Δουλειά . Προσήλωση   στον Στόχο. Υλοποίηση.
Τα οφέλη θα φανούν στην πορεία, αλλά είναι νομοτέλεια να επιτευχθεί, διαφορετικά, φοβάμαι ότι είμαστε καταδικασμένοι. Η πρόταση μας είναι μια πρόταση Αξιόπιστη. Έντιμη. Ειλικρινής. Τεκμηριωμένη. Παρουσιάζουμε ένα Πρόγραμμα με Ουσία και Πληρότητα, άρτια παρουσίαση. Μια απάντηση σε όσους λένε ότι ότι η “Καστοριά δεν έχει δυνάμεις που να κάνουν την διαφορά” Και όμως έχει.
Είμαστε εμείς του Συνδυασμού ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ Άκης Τσούκας . Ένα πρόγραμμα αποτέλεσμα έρευνας με απόλυτο ενδιαφέρον για τα χρόνια και μέχρι στιγμής ανεπίλυτο προβλήματα του Δήμου Καστοριάς. Η Καθημερινότητα είναι ίσως λίγο πιο εύκολη αλλά πολύ σημαντική και σπουδαία.
Πάντοτε πίστευα ότι στους Δήμους μπορείς να πράξεις έργο, με άμεσο αποτέλεσμα στην Ζωή των Δημοτών. Η καθαριότητα , φροντίδα πρασίνου και κήπων, εξυγίανση Λίμνης    και τόσα άλλα που κάνουν την διαφορά.
Ευχαριστώ όλους όσοι με στήριξαν και με στηρίζουν σε αυτόν τον Αγώνα. Πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεται μέσω διαδικτύου. Αλλά εμείς είμαστε παλιοί γνώριμοι.
Δείτε παρακάτω τα λιγκ από τις προσωπικές  της δημοσιεύσεις της Ελένης Γεωργίου από προσωπικές της αναρώτησες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks