-
Αρχική > Συνεντεύξεις >  Στην τελική ευθεία για τις  εκλογές :  ΕΜΠΕΙΡΙΑ  ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ… ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

 Στην τελική ευθεία για τις  εκλογές :  ΕΜΠΕΙΡΙΑ  ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟ… ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ!

 Στην τελική ευθεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών μπαίνει η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς  και ο προεκλογικός αγώνας κορυφώνεται, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας όσο και στους Δήμους.
Σε λίγες ωρες οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δύο είναι τα βασικά κριτήρια που αποτελούν το ζητούμενο και αναμένεται να καθορίσουν την απόφασή τους. Από την μία πλευρά, η ανανέωση με ανθρώπους που κουβαλούν μαζί τους φρέσκες ιδέες και οράματα και από την άλλη η εμπειρία,  και η γνώση  απαραίτητο εφόδιο αυτή σε εποχές δύσκολες όπως οι σημερινές, που οι απαιτήσεις στους ΟΤΑ είναι μεγάλες.

Όλοι οι συνδυασμοί εξέθεσαν  τις τελευταίες ημέρες μέσα από ανοιχτές ομιλίες αλλά και  τα φυλλάδια τα προγράμματά τους, ενώ σε ατομικό επίπεδο οι υποψήφιοί τους έχουν επιδοθεί στο δύσκολο, όπως αποδεικνύεται, «κυνήγι» του σταυρού. Εκείνο όμως που χαρακτήρισε τις δημοτικές εκλογές 2023  ήταν η λάσπη και η παραπληροφόρηση από  τοπικά ΜΜ Ε

Πάντως τις τελευταίες ημέρες επικρατεί όλο και περισσότερο η άποψη, ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν με βάση τη λογική και όχι με την αγανάκτηση ή την οργή που μπορεί να νιώθουν. Στην περίπτωση της αγοράς και γενικότερα των Μ.Μ.Ε επιχειρήσεων, τόσο οι ιδιοκτήτες, όσο και οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν αυτόν που τους εγγυάται, ότι θα προστατεύσει τα συμφέροντά τους..

Από όποια πλευρά και αν δει κανείς τις επερχόμενες εκλογές, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει την επαύριον της «μάχης» του σταυρού, η νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει  να δώσει το «φιλί της ζωής» σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο,  από την κρίση.

Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Top
Enable Notifications OK No thanks