Νομίζω… τα λόγια είναι περιττά!
550γρ μηλα καθαριζμενα και κομμένα σε κύβους
40γρ ζάχαρη
Κανέλα
Ζύμη κραμπλ
260γρ αλεύρι
100γρ βούτυρο παγωμένο
40γρ ζάχαρη
2 κρόκους
Για σουφλέ
2 ασπράδια
150γρ ζάχαρη
400γρ γιαούρτι στραγγιστό
35γρ κορν φλάουρ
Βανίλια
Πρώτα περνάμε από τηγάνι τα μήλα να μαλακώσουν και να εξατμιστεί το υγρό.
Αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυωσουν.
Για ζύμη κραμπλ
Τρίβουμε το παγωμένο βούτυρο με αλεύρι μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και κρόκοι.
Απλώνουμε στη φόρμα τρία τέταρτα από ζύμη. Βάζουμε από πάνω τα μήλα.
Χτυπαμε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μερεκγα. Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με κορν φλάουρ. Και αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε πάνω στα μήλα.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κραμπλ
Φόρμα 22-24 εκατ
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 45-50 λεπτά στις αντιστάσεις