-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ποιος θα επικρατήσει τελικά στην Καστοριά? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Ποιος θα επικρατήσει τελικά στην Καστοριά? Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου

Με γνωστό το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης οι πάντες έχουν στραμμένα τα βλέμματα τους στην δεύτερη Κυριακή. Οπου θα αναμετρηθούν οι υποψήφιοι Ιωαν. Κορεντσίδης και Γρ. Γρηγοριάδης.

Μια αναμέτρηση εξαιρετικά αμφίρροπη, το εξαγόμενο της οποίας, αυτή την στιγμή, κανένας απολύτως δεν είναι σε θέση να διαγνώσει.

Ο νυν Δήμαρχος όντως, την πρώτη Κυριακή κατείσχε νίκη περιφανή. Αλλά… Βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο ‘αλλά’ κατά την αναμέτρηση που επίκειται. Αφού τα σενάρια που εξυφαίνονται γύρω από αυτήν είναι πράγματι περίπλοκα. Είναι γεγονός, κατ’ αρχήν, ότι η πρωτοβάθμια νίκη, του γεμίζει με ούριο άνεμο τα ιστία.

Ο κοσμάκης αρέσκεται πάντοτε να πλαισιώνει και να συνάσσεται με τους νικητές και αναμφίβολα θα υπάρξουν πολλοί που θα επιλέξουν να συμπαραταχθούν με την «Ώρα για δουλειά» στις 15 του μηνός.

Το ερώτημα ωστόσο είναι αν αυτοί αποδειχθούν αρκετοί για να κάνουν την διαφορά. Αστάθμητο παράγοντα αποτελούν σε αυτό το σημείο οι υποστηρικτές του Τσούκα.

Σε ποιο στρατόπεδο άραγε θα μετακινηθούν αυτοί? Θα συμπλεύσουν με Κορεντσίδη η θα συμπαραταχθούν με τον Γρηγοριάδη?

Στους δημοσιογραφικούς κύκλους κυκλοφορούν διάφορες απόψεις, όπως εκείνη ότι δήθεν ο ίδιος ο κ. Τσούκας συστήσει στους πρώην ψηφοφόρους του να προτιμήσουν Γρηγοριάδη.

Προσωπικά δεν πολύ-πιστεύω ότι θα καταθέσει δημοσίως μια τέτοια προτροπή, αλλά και αν ακόμη το κάνει, είμαι επιφυλακτικός ως προς το τι θα επιτύχει με αυτή… Οι καστοριανοί δημότες δεν είναι πρόβατα να σαλαγούνται εδώθε- κακείθε. Είναι έλλογα όντα με άποψη και επιλεκτικότητα και δεν προσανατολίζονται ανάλογα με τις υποδείξεις κανενός.

Ένα κάποιο κλειδί που τυχόν θα προέβλεπε την συμπεριφορά τους θα πρέπει να αναζητηθεί στα κριτήρια που χρησιμοποίησαν κατά την πρώτη ψηφοφορία.

Αν μεν η επιλογή τους ήταν καθαρά αρνητική, εάν κινήθηκαν αμιγώς ιδεολογικά προτάσσοντας ένα ‘ΟΧΙ’ στην επιλογή Κορεντσίδη τότε το ‘ΟΧΙ’ αυτό σίγουρα θα τους συνοδεύσει και στην κάλπη της δεύτερης Κυριακής και θα τους ωθήσει προς την πλευρά Γρηγοριάδη.

Αν όμως τα κριτήρια της α’ Κυριακής ήταν απλώς το ότι ήθελαν να ξεπληρώσουν μια υποχρέωση σε κάποια πρόσωπα τα οποία κατέβαιναν ως Σύμβουλοι σε συνδυασμό διαφορετικό από εκείνον του Κορεντσίδη (τον οποίο αλλιώς θα προτιμούσαν), τότε την δεύτερη αναμέτρηση θα την δουν σαν ευκαιρία να εκδηλώσουν τις πραγματικές τους προτιμήσεις και να επαναφέρουν ισορροπία στα πράγματα.

Οπότε: Το μόνο συμπέρασμα στο οποίο μπορούμε να οδηγηθούμε είναι στο ότι δεν μπορούμε με βεβαιότητα να προδικάσουμε καμία έκβαση.

Ο αγώνας είναι εξαιρετικά αμφίβολος και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks