-
Αρχική > Ελλάδα > Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δήμαρχος: Ετών 84!

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δήμαρχος: Ετών 84!

Το πήρε αργά απόφαση, αλλά τελικά τα κατάφερε! Εξελέγη δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή αν και κατήλθε για πρώτη φορά στον «στίβο» των αυτοδιοικητικών εκλογών!

Ο λόγος για τον Ξενοφών Βεργίνη, ο οποίος επικράτησε από την πρώτη Κυριακή των εκλογών και από τις αρχές του 2024 θα είναι νέος δήμαρχος Λευκάδας για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο κ. Βεργίνης σε ηλικία 84 χρονών εξελέγη δήμαρχος! Και πλέον είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία δήμαρχος της χώρας.  Μάλιστα η «είσοδος» του στο χώρο της αυτοδιοιίκησης ήταν εντυπωσιακή. «Καθάρισε» από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 48,87% έναντι του 28,47%  συγκέντρωσε ο απερχόμενος δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός.

Στην πρώτη του φορά κέρδισε έναν δήμαρχο για να γίνει ο ίδιος δήμαρχος.

Μάλιστα πριν τις κάλπες κατάφερε να …κερδίσει και τους κομματικούς μηχανισμούς, αφού παρότι ο ίδιος «γαλάζιος» δεν ήταν ο εκλεκτός της ΝΔ για το δήμο! Όμως τα κατάφερε! Ο πρώην «γαλάζιος» βουλευτής πλέον είναι ο νέος δήμαρχος Λευκάδας!

Παράλληλα διετέλεσε, μεταξύ άλλων, εκπρόσωπος της Ελλάδος σε διεθνείς οργανισμούς (FAO και ΟΟΣΑ) για θέματα Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Βοήθειας, σύμβουλος και ανώτατο στέλεχος υπουργείων. Το διάστημα 1991-1993 ήταν υποδιοικητής της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Το 2004 εξελέγη βουλευτής Λευκάδας με τη Νέα Δημοκρατία ενώ το 2013 με 2015 ήταν διοικητής του ΟΓΑ.Ο

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων οικονομικού περιεχομένου.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024 και αφού θα έχει μπει και στο 85 έτος της ηλικίας του ξεκινάει την σταδιοδρομία του ως δήμαρχος…

https://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/aytos-einai-o-megalyteros-se-ilikia-dimarchos-eton-84/

 

Top
Enable Notifications OK No thanks