-
Αρχική > Πολιτισμός > Με ξεχωριστεί λαμπρότητα  μεγαλοπρέπεια και παλαιική συμμετοχή εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του έπους του ‘40(φωτογραφίες βίντεο) 

Με ξεχωριστεί λαμπρότητα  μεγαλοπρέπεια και παλαιική συμμετοχή εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του έπους του ‘40(φωτογραφίες βίντεο) 

Με λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια παλλαϊκή συμμετοχή και με καλό καιρό  γιόρτασε σήμερα  ο νομός Καστοριάς την  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του έπους του ‘40.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη της Καστοριάς ξεκίνησαν το πρωί με έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μακεδονομάχων και επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς,

χοροστατούντος του μητροπολίτη Καστοριάς, κ. Καλλίνικου , παρουσία των εκκλησιαστικών, πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και πυροσβεστικών άρχων, εκπροσώπων των οργανώσεων της εθνικής αντίστασης, των εκπαιδευτικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία Μακεδονομάχων, οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν στεφάνια ως ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας στην διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου και μετέπειτα στην σύγκρουση με την γερμανική στρατιά, αλλά και στην εθνική αντίσταση, η οποία υπήρξε θαυμαστή στην αντιμετώπιση της τυραννικής κατοχής.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων ήταν η μαθητική και η στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη λεωφόρο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με εκπρόσωπο της κυβέρνησης την  υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

 

«Όταν οι Έλληνες ενώνονται με καρδιά και ομοψυχία και παλεύουν για έναν στόχο, τότε πραγματικά γράφουν χρυσές σελίδες, όχι μόνο στην εθνική μας ιστορία, αλλά και στην παγκόσμια ιστορία» τόνισε η Υπουργός, δίνοντας, παράλληλα, τα θερμά του συγχαρητήρια στη μαθητιώσα

Στην αξία και στο νόημα της ημέρας αναφέρθηκαν και η  βουλευτής  του νομού μας,  Μαρία Αντωνίου  ο μητροπολίτης Καστοριάς, κ. Καλλίνικος , η αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσανη  αλλά και ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Κορεντσίδης  δίνοντας και αυτοί από την πλευρά τους τα συγχαρητήρια για την παρέλαση, τόσο των μαθητών, όσο και των στρατιωτικών τμημάτων, ενώ το παρόν έδωσαν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής μας, καθώς και πολλοί πολίτες.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks