-
Αρχική > Πολιτισμός > Δήμος Νεστορίου Ζούζουλη -Επταχώρι :  Επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 83η Επέτειο του Έπους του 1940 (φωτογραφίες )

Δήμος Νεστορίου Ζούζουλη -Επταχώρι :  Επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 83η Επέτειο του Έπους του 1940 (φωτογραφίες )

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκαν  την Κυριακή 05 Νοεμβρίου στη Ζούζουλη και στο Επταχώρι Καστοριάς παρουσία της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρας Σδούκου, επετειακές εκδηλώσεις  για την 83η Επέτειο του Έπους του 1940, προς τιμήν των δυο παλικαριών που έπεσαν ηρωικά στο ύψωμα «Τσιούκα», τοποθεσία της Ζούζουλης. Οι πεσόντες ήταν οι αείμνηστοι, υπολοχαγός Διάκος Αλέξανδρος και ο έφεδρος ανθυπολοχαγός Ντάσκας Ελευθέριος.

Πρόκειται για εκδηλώσεις που πραγματοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας – Π.Ε. Καστοριάς, με στόχο την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή του Δήμου Νεστορίου, της Τοπικής Κοινότητας Ζούζουλης και του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Χάλκης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χάλκης «Το Μύρτος», από όπου καταγόταν ο Αλέξανδρος Διάκος.

Χρήστος Γκισλιοπουλος : Οφείλουμε όλοι οι Έλληνες να παραδειγματιστούμε απο τις πράξεις ηρωισμού και θυσίας των δυο ηρώων 
μας, να σφυρηλατήσουμε τη νέα εθνική ενότητα, να ενστερνιστούμε τις αξίες του σύγχρονου πατριωτισμού και να δώσουμε με αποτελεσματικότητα και επιτυχία τον αγώνα μας απέναντι σ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα, ως έθνος και ως κοινωνία. Με δύναμη, αισιοδοξία και υψηλό ηθικό να γράψουμε τις νέες σελίδες μας .

 

Top
Enable Notifications OK No thanks