Υλικά
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
150 γρ. γάλα
100 γρ. κακάο σκόνη
70 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 βανίλιες σκόνη
Σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη400 γρ. νερό
Επικάλυψη
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος100 γρ. γάλα καυτό
Εκτέλεση
Προσθέτουμε ένα ένα τα υπόλοιπα υλικά για το μείγμα της σοκολατόπιτας και κάθε φορά ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
Αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο και βουτυρώσει καλά ένα ταψάκι 30*20 εκατοστά ψήνουμε για περίπου 30′ στις αντιστάσεις στους 170-180.
Όσο ψήνετε η σοκολατόπιτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το σιρόπι καυτό στην καυτή σοκολατόπιτα αφού έχουμε κάνει τρυπούλες με μια οδοντογλιφιδα για να πάει παντού.
Αφήνουμε για 30 λεπτά να πιεί καλά το σιρόπι.
Σε καυτό γάλα προσθέτουμε την κουβερτούρα αφού την κόψουμε σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε καλά να λιώσει
Προσθέτουμε την σοκολάτα πάνω από την σοκολατόπιτα και αφήνουμε μέχρι να φτάσει η σοκολατόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα μπορούμε να την βάλουμε στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!!!
Η Συνταγή είναι της κας Sahara Mark