-
Αρχική > Τοπικά νέα > Οι  μεθοδεύσεις του  Άδωνι για την  καστοριανή ανεργία   Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Οι  μεθοδεύσεις του  Άδωνι για την  καστοριανή ανεργία   Του Λεωνίδα Εκιντζόγλου 

Τελικά η λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στην Καστοριά αποδείχθηκε τόσο απλή όσο και το αυγό του Κολόμβου.

Του οποίου η ιστορία φαντάζομαι πως θα σας είναι οικεία αλλά ας την ξαναπούμε.

Παραβρέθηκε κάποτε ο Κολόμβος σε δείπνο στην έπαυλη κάποιου επιφανούς ευγενούς, ο οποίος επιχειρούσε διαρκώς να υποβαθμίσει την σημασία των ταξιδιών του. Και σιγά το τι κάνατε…. έλεγε. Διαπλεύσατε με τις καραβάρες σας έναν ωκεανό και φέρατε βόλτα κάτι νησάκια. Ευκολάκι. Ευκολάκι αντέτεινε ο Κολόμβος δεν θα τόλεγα.

Ο διάπλους αυτός ήταν τόσο εύκολος όσο και το να κάνει κανείς αυτό το αυγό να σταθεί όρθιο στο τραπέζι. Υπάρχει άραγε κανένας εδώ μέσα που να μπορεί να το καταφέρει? Πιάσανε λοιπόν όλοι και δοκίμαζαν μα όλο και κυλούσε στα πλάγια το αυγό κι άδικα πηγαίνανε οι προσπάθειες τους. Σηκώθηκε τότε ο Κολόμβος χαμογελώντας, πήρε το αυγό στα χέρια του, έκανε μια έτσι, το ψιλοκοπάνισε επάνω στο τραπέζι, έσπασε ο πισινός του αυγού και μια χαρά στάθηκε όρθιο.

Μια χαρούλα δούλεψε η μέθοδος του έστω και με μια κάποια αβαρία…. Ε, mutatis mutandis, ο ίδιο πάει να μεθοδεύσει τώρα και ο Άδωνις με την καστοριανή ανεργία…. Αναγνώρισε πως είναι πιο υψηλή από τα Ιμαλάια, αλλά, όσο και να ξυσε το τσερβέλο του, δεν βρήκε τρόπο να χτυπήσει το κακό στην ρίζα του. Και έτσι το πήγε κυκλωτερώς.

Εφτιαξε ένα πρόγραμμα απασχόλησης των ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ σε τι είδους απασχόληση και σε ποιο μέρος λέτε? Τους στέλνει να σκαλνάνε τα χωράφια της ΚΡΗΤΗΣ!!!!!!!!!!!!!!! Μάλιστα. Αν έχετε τον θεό σας δηλαδή…. Θα επιδοτήσει λέει το Υπουργείο Ανάπτυξης τα έξοδα μετακίνησης και στέγασης πεντακοσίων ατόμων, μόνιμων κατοίκων Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών ή Φλώρινας, από τις 12 Νοεμβρίου 2023 που ξεκινά το πρόγραμμα και μετά ίσαμε τον Ιανουάριο του 24 που σχολνάει το πρόγραμμα.

Για σχεδόν τρεις ολόκληρους μήνες!! Τωρα, άν σκεφθεί κανείς ότι αυτοί οι 500 θα καταμεριστούν στους 4 νομούς της Περιφέρειας, κι αν σκεφθεί το πόσο περιορισμένη είναι η διάρκεια του προγράμματος, κι αν σκεφθεί τα ελάχιστα λεφτά που καταβάλει το κράτος, κι αν σκεφθεί ότι το πρόβλημα δεν επιλύει

ΤΟΠΙΚΑ παρά τηλεμεταφορικά το πρόβλημα, τότε δεν μιλούμε για μια απλή κι εύκολη λύση ,παρόμοια με το αυγό του Κολόμβου….

Τότε μιλάμε για μια λύση του ύφους «πιάσε το αυγό και κούρευτο»!

 

Για να πατάξει την ανεργία στην περιοχή μας στην Κρήτη στέλνει τους Καστοριανούς για δουλειά  ο Άδωνης Γεωργιάδης

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks