Mυστικό ταβέρνας για τα πιο τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια μαζί με γευστική δροσερή σως !!! Πανεύκολα κ γρήγορα για να φτιάξετε το ορεκτικό της παρέας !!!.
Υλικά
3 κολοκυθάκια μέτρια και κόβουμε τις άκρες και μετά τα κόβουμε διαγώνια σε λεπτές φέτες .
.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω αλάτι 1 κοφτή σούπας κουταλιά για να φύγει η υγρασία τους κ τα ανακατεύουμε κ τα αφήνουμε .
Ψιλοκόβουμε 1 κουταλάκι γλυκού φρέσκο δυόσμο και 1 κουτάλι σούπας άνηθο και τα ρίχνουμε σε 200 γραμ γιαούρτι μισό χυμό από λεμόνι ενα τσικ αλάτι κ ένα τσακ πιπέρι ανακατεύουμε πολύ καλά κι έτσι έχουμε έτοιμη αυτήν την πανεύκολη δροσερή σως .
Βάζουμε σε φαρδύ μπολ 300 γραμ αλεύρι λίγο μισο κουτ γλυκού αλάτι ,πιπέρι ,μισό κουτ γλυκού σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα γλυκιά .
Ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια πολύ καλά.
Βουτάμε ένα ένα τα κολοκυθάκια κ τα αφήνουμε στο αλεύρι .
.
Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο η καλαμποκέλαιο στο τηγάνι .
Και τώρα το μεγάλο μυστικό!!!
Αφού κάψει το λάδι αφαιρούμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι και ένα ένα τα κολοκυθάκια τα βουτάμε ένα ένα σε μπολ με νερό το αφήνουμε να στραγγίζει όπως το κρατάμε και έπειτα στο λάδι .
.Ετσι θα έχουμε τα πιο τέλεια τραγανά νόστιμα κολοκυθάκια !!!
Τα τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά κ τα ανακατεύουμες συνέχεια με την τρυπητή κουτάλα για να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα .
Τα βγάζουμε κ τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας .
Σερβίρουμε σε πιατέλα με την σως στην μέση βουτάμε κ τρώμε και πραγματικά είναι καταπληκτικά !!!!!
Συνταγή από σεφ Michalis Lazaridis Eκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.