-
Αρχική > Τοπικά νέα > Μαρία Αντωνίου : Τα γεγονότα εκείνων των ημερών ανήκουν στη συλλογική μνήμη και αποτελούν βαριά ιστορική παρακαταθήκη όλων των Ελλήνων

Μαρία Αντωνίου : Τα γεγονότα εκείνων των ημερών ανήκουν στη συλλογική μνήμη και αποτελούν βαριά ιστορική παρακαταθήκη όλων των Ελλήνων

50 χρόνια πέρασαν από τα γεγονότα των τριών εκείνων ημερών του Νοεμβρίου του 1973, που καθόρισαν τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Τα συνθήματα εκείνων των ιστορικών στιγμών μετουσιώθηκαν στους πυλώνες της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, της πιο μεγάλης σε διάρκεια στην πορεία της χώρας, μιας αδιάλειπτης και ομαλής πορείας, εδραιωμένης στην ασφάλεια, την ισονομία, την ισότητα, την ελευθερία έκφρασης, την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό.
Τα γεγονότα εκείνων των ημερών ανήκουν στη συλλογική μνήμη και αποτελούν βαριά ιστορική παρακαταθήκη όλων των Ελλήνων, χωρίς καπηλείες και διαιρετικές τομές.
Ήταν οι νέοι, τα παιδιά όλων των Ελλήνων «που πήραν την απόφαση να βγουν έξω σε δρόμους και πλατείες με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει: μια παλάμη τόπο κάτω από τ’ ανοιχτό πουκάμισο.
Όπου είχε κράτος κι εξουσία η Άνοιξη».
Κι αυτό το «Άξιον Εστί», πιο επίκαιρο και ζωντανό από ποτέ μας αντιπαρατάσσει μπροστά στις δικές μας ευθύνες.
Να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια κοινωνία με συνοχή, ευημερία, σεβασμό, που δεν διακρίνει τους πολίτες με χρώματα και κόμματα, μια κοινωνία διαρκώς εξελισσόμενη και δυναμική, που δεν αφήνει κανέναν πίσω.
Αν είναι κάτι που μας δίδαξε ο Νοέμβρης του ’73 είναι η ενότητα και η αλληλεγγύη. Και αυτές οι έννοιες αποκτούν πλέον νέο νόημα, γίνονται πηγή έμπνευσης και δημιουργίας και επαναπροσδιορίζονται στη νέα σύγχρονη πραγματικότητα, στη νέα, σύγχρονη, ισχυρή Ελλάδα, με βαθιές ρίζες στο παρελθόν και ανθισμένα, πλούσια κλαδιά στο μέλλον.
Maria Antoniou
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "17.11.1973 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ MEYEEPTA ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 50 χρόνια " @PrimeministerGR"
Μου αρέσει!

Σχόλιο
Κοινοποίηση

 

Top
Enable Notifications OK No thanks