-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Καυσόξυλα σε άπορες οικογένειες θα δοθούν από το Δήμο Εορδαίας, μέσω της υλοτομίας που θα γίνει εξαιτίας ενός αναγκαίου αντιπλημμυρικού έργου στην Πτολεμαΐδα.

Καυσόξυλα σε άπορες οικογένειες θα δοθούν από το Δήμο Εορδαίας, μέσω της υλοτομίας που θα γίνει εξαιτίας ενός αναγκαίου αντιπλημμυρικού έργου στην Πτολεμαΐδα.

Όπως εξήγησε σχετικά στην πρόσφατη Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Εορδαίας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Φουρκιώτης, το έργο αφορά στην αποκατάσταση των πλημμυρικών φαινομένων στα φανάρια της Δυτικής Εορδαίας.

Με το έργο θα συγκεντρώνονται όλα τα νερά που δημιουργούν πλημμύρες στο οδόστρωμα και δημιουργούν παγετό το χειμώνα. Τα νερά θα οδηγηθούν σε κανάλι στο Σουλού. Στο κανάλι που θα οδηγηθούν τα όμβρια ύδατα υπάρχουν μεγάλα δέντρα και κάποια θα πρέπει να κοπούν. Αποφασίστηκε, συνεπώς από την υλοτομία που θα γίνει, να δοθούν σε άπορες οικογένειες.

Σε άλλα θέματα που συζήτησε η Οικονομική Επιτροπή, προχωράει το έργο κατασκευής και συντήρησης πεζοδρομίων στην πόλη της Πτολεμαΐδας κατά κύριο λόγο. Μάλιστα η σχετική αρμόδια επιτροπή προτείνει ανάδοχο για το έργο, το οποίο είναι προϋπολογισμού 990.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει κατασκευή και συντήρηση πεζοδρομίων όπου χρειάζεται, με τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες.

Τέλος, υλοποιείται ένα ακόμη έργο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, για επιλεγμένες περιοχές του Δήμου Εορδαίας.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί εκ νέου σε σχετικό ρεπορτάζ, αφορά σε δράση που χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο, προϋπολογισμού 1.320.000 ευρώ και θα αφορά σε παρεμβάσεις στο δημόσιο ηλεκτροφωτισμό, αλλαγές με λάμπες led κ.α.

https://e-ptolemeos.gr/eordaia-ksyla-se-apores-oikogeneies-tha-dothoun-meta-ylotomia-gia-antiplimmyrika-erga

Top
Enable Notifications OK No thanks