-
Αρχική > Ελλάδα > Στα ύψη τα ενοίκια – Πιο ακριβά τα μικρά διαμερίσματα

Στα ύψη τα ενοίκια – Πιο ακριβά τα μικρά διαμερίσματα

Οι τιμές ενοικίασης ακινήτων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη διαρκώς αυξάνονται, ιδιαίτερα εκείνα των λίγων τετραγωνικών μέτρων

Για τις τιμές ενοικίασης των ακινήτων στην Αθήνα που αυξάνοται διαρκώς, ιδιαίτερα σε εκείνα των λίγων τετραγωνικών μέτρων, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας – Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος. Παράλληλα, ο κ. Ποταμιάνος έθιξε και το ζήτημα της μείωσης του ποσοστού ιδιοκατοίκησης.

Για παράδειγμα, ο κ. Ποταμιάνος είπε ότι:

  • στην Κυψέλη οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7 έως 9 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 8 έως 11 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
  • στο Νέο Κόσμο αντίστοιχα, οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 9 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
  • στη Νέα Σμύρνη, οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 8,5 έως 12 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 10 έως 13 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
  • στους Αμπελόκηπους, οι τιμές ενοικίασης για ανακαινισμένο διαμέρισμα 100 τ.μ. κυμαίνονται από 7,5 έως 10 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ για διαμέρισμα 50 τ.μ. από 9 έως 12 ευρώ.

«Θα δει κανείς ότι τα 50 τετραγωνικά είναι πιο ακριβά και είναι φυσιολογικό γιατί είναι ένα διαμέρισμα το οποίο το ζητάει πιο πολύς κόσμος, το ζητάει και ο φοιτητής και ο μόνος του και το ζευγάρι. Ενώ τα 100 τετραγωνικά είναι συνήθως τα οικογενειακά διαμερίσματα, αυτά που λέμε ότι απευθύνονται σε οικογένειες. Η αναλογία τετραγωνικού ανά ευρώ είναι μεγαλύτερη στα μικρά διαμερίσματα», είπε ο κ. Ποταμιάνος.

Πρόσθεσε επίσης ότι «τα μικρά διαμερίσματα είναι ανάρπαστα στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αρκεί κανείς να μπει μέσα και στις ιστοσελίδες που προσφέρουν διαμερίσματα και τα διάφορα γραφεία, όπου θα δει ότι στην περιοχή της Κυψέλης για παράδειγμα προσφέρονται προς ενοικίαση μόλις 15 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών. Άρα είναι ζωντανό το πρόβλημα και για αυτό λέμε εμείς ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τα κλειστά διαμερίσματα».

Τα κλειστά διαμερίσματα

Ο κ. Ποταμιάνος μίλησε και για τα κλειστά διαμερίσματα τα οποία αν ανοίξουν θα προσφέρουν μια ανάσα στην αγορά. «Είναι η κατηγορία των ιδιοκτητών οι οποίοι τα κρατούν κλειστά διότι δεν θέλουν τους περίεργους ενοικιαστές. Είναι τα κληρονομικά ακίνητα, μεγάλη κατηγορία κι αυτή, τα οποία είναι σε διαμάχες και είναι κλειστά. Είναι τα πολλές χιλιάδες ακίνητα του δημοσίου, που ανήκουν σε διάφορα Ταμεία, σε διάφορους Οργανισμούς, πολλά από αυτά είναι μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Πάρα πολλά επίσης είναι τα ακίνητα τα οποία είναι δεσμευμένα, ή κατασχεμένα από τράπεζες», σημείωσε.

https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1493203/enoikia-sta-ypsi-pio-psila-ta-diamerismata-ligon-tetragonikon

 

Top
Enable Notifications OK No thanks