Τα αγαπάμε και τα λιγουρευόμαστε! Εύκολη συνταγή για αμυγδαλωτά που θα την κάνεις κάθε εβδομάδα, με υλικά που έχουμε όλοι στην κουζίνα μας! Τραγανά όσο πρέπει! Καλή απόλαυση!
Υλικά
400 γρ αμύγδαλα χωρίς φλούδα
230 γρ ζάχαρη
3 ασπράδια από μεγάλα αβγά
Λίγο αλάτι
1 κουταλιά λικέρ αμαρέτο
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
Παίρνουμε το μούλτι και κάνουμε τα αμύγδαλα σκόνη μαζί με λίγη από την ζάχαρη.
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα μπολ και χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Κατόπιν, αναμειγνύουμε τα αμύγδαλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ αμαρέτο.
Έπειτα, με μία μαρίζ ενσωματώνουμε την μαρέγκα. Την πλάθουμε σε αμυγδαλωτά και τα περνάμε από το αμύγδαλο φιλέ, όπως φαίνεται και στο βίντεο.
Συνεχίζουμε και τοποθετούμε τα αμυγδαλωτά σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε γιατί θα σκληρύνουν.
Τα αμυγδαλωτά μας είναι έτοιμα! Καλή επιτυχία!
Δες και το βίντεο της συνταγής!
Aμυγδαλωτά ή Εργολάβοι για τον καφέ μας! Η πιο εύκολη συνταγή!