-
Αρχική > Συνταγές > Γρήγορο και πανεύκολο: Σουφλέ με ψωμί του τοστ – Το μεγάλο μυστικό για να βγει αφράτο

Γρήγορο και πανεύκολο: Σουφλέ με ψωμί του τοστ – Το μεγάλο μυστικό για να βγει αφράτο

Έρχεται Σαββατοκύριακο και θες να αφιερώσεις περισσότερο προσωπικό χρόνο εκτός σπιτιού αλλά… πρέπει και να φας; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει την λύση με ένα πολύ εύκολο αλλά ταυτόχρονα γρήγορα φαγητό: Σουφλέ στο φούρνο με τυριά, αλλαντικά και ψωμί

Σήμερα θα γινόταν 40 χρονών – Ανατριχίλα με την ανάρτηση του αδερφού του Παντελή Παντελίδη για τα γενέθλιά του

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σουφλέ

  • 400 γρ. ψωμί του τοστ
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γρ. ζαμπόν
  • 4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 3 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι κατά βούληση

Για το ταψί

  • Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • Πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
    1. Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, σε μέγεθος μπουκιάς.
    2. Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά και να στεγνώσουν ελαφρά.
    1. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δύο πρέζες μοσχοκάρυδο.
    2. Τρίβουμε πιπέρι.
    3. Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.
    4. Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.
    5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
    6. Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι.
    7. Ανακατεύουμε.
    8. Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγών-γάλατος.
    9. Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε.
    10. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190°C στον αέρα.
  1. Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
  2. Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
  3. Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
  4. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
  5. Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο.
  6. Σερβίρουμε (βγάζουμε κουταλιές, δεν κόβεται) με πράσινη σαλάτα.
Το μεγάλο μυστικό της Αργυρώς
Ιδανικά για αφράτο αποτέλεσμα η σεφ προτείνει να σκεπάσετε τα υλικά με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα).

https://www.youweekly.gr/article/cook/recipes/745647-grhgoro-kai-paneykolo-soyfle-me-pswmi-toy-tost-to-megalo-mystiko-gia-na-bgei-afrato?fbclid=IwAR30Y6RzOAV6_DxJYjdKdG6LsvKOZrK36PTHtsb3e04A1OVpjC9WNHaqSXU

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks