Έρχεται Σαββατοκύριακο και θες να αφιερώσεις περισσότερο προσωπικό χρόνο εκτός σπιτιού αλλά… πρέπει και να φας; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει την λύση με ένα πολύ εύκολο αλλά ταυτόχρονα γρήγορα φαγητό: Σουφλέ στο φούρνο με τυριά, αλλαντικά και ψωμί
Σήμερα θα γινόταν 40 χρονών – Ανατριχίλα με την ανάρτηση του αδερφού του Παντελή Παντελίδη για τα γενέθλιά του
Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σουφλέ
- 400 γρ. ψωμί του τοστ
- 200 γρ. κασέρι τριμμένο
- 250 γρ. ζαμπόν
- 4 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1-2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
- 3 φλ. γάλα φρέσκο
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
- 5 μεγάλα αυγά
- 2 φλ. γραβιέρα τριμμένη
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Αλάτι κατά βούληση
Για το ταψί
- Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
- Πράσινη σαλάτα
Εκτέλεση
-
- Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι, σε μέγεθος μπουκιάς.
- Τα αφήνουμε στον πάγκο, μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά και να στεγνώσουν ελαφρά.
-
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το κασέρι τριμμένο, τη μισή γραβιέρα και μία δύο πρέζες μοσχοκάρυδο.
- Τρίβουμε πιπέρι.
- Θα χρησιμοποιήσουμε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος, διάστασης 30χ20 εκατοστά.
- Αδειάζουμε τα υλικά στο πυρίμαχο σκεύος και τα στρώνουμε ώστε να είναι ομοιόμορφη η επιφάνειά τους.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά.
- Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1-2 λεπτά, ώστε να αφρατέψουν και προσθέτουμε την κρέμα, το γάλα και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα αυγών-γάλατος.
- Μπορούμε να τα αφήσουμε για 15 λεπτά στον πάγκο και μετά να τα ψήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190°C στον αέρα.
- Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και να σταθεροποιηθεί το μείγμα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη τριμμένη γραβιέρα στην επιφάνεια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
- Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο.
- Σερβίρουμε (βγάζουμε κουταλιές, δεν κόβεται) με πράσινη σαλάτα.
Το μεγάλο μυστικό της Αργυρώς
Ιδανικά για αφράτο αποτέλεσμα η σεφ προτείνει να σκεπάσετε τα υλικά με μεμβράνη τροφίμων και να τα αφήσετε στο ψυγείο μερικές ώρες (από 2 ώρες έως και ολόκληρη νύχτα).
https://www.youweekly.gr/article/cook/recipes/745647-grhgoro-kai-paneykolo-soyfle-me-pswmi-toy-tost-to-megalo-mystiko-gia-na-bgei-afrato?fbclid=IwAR30Y6RzOAV6_DxJYjdKdG6LsvKOZrK36PTHtsb3e04A1OVpjC9WNHaqSXU