-
Αρχική > Συνταγές > Μούρλια λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο

Μούρλια λαχανοντολμάδες με σάλτσα αυγολέμονο

Υλικά
-1 μεγάλο αφράτο λάχανο για ντολμάδες
-750 γρ. κιμά χοιρινο
-1 κούπα ρύζι Καρολίνα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκόρδο ψιλοκομμένο
-λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
-1 κρεμμυδάκι φρέσκο
-αλάτι, πιπέρι, λάδι
για την σάλτσα αυγολέμονο
-2 κτσ. κοφτές κορν φλάουερ
-2 αυγά
-1-2 λεμόνια

Εκτέλεση
Κοβουμε το λάχανο σταυρωτά από κάτω και το βάζουμε σε αλατισμένο νερό να ανοίξει. Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα και κόβουμε τα χοντρά μέρη.
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι και λίγο λάδι και ζυμώνουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Στρώνουμε τα χοντρά μέρη που αφαίρεσα από το λάχανο κάτω σε μια κατσαρόλα. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το λάχανο, βάζουμε από μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγουμε.,Τους βάζουμε επάνω από τα φύλλα τους καλύπτουμε με τα υπόλοιπα λάχανα. Ρίχνουμε λάδι και νερό μέχρι την μεση των λαχανοντολμάδων βάζουμε ένα πιάτο να τους πιέζει και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά 30-35 λεπτά.

Για την σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό φλ. από το νερό που έβρασα το λάχανο και διαλύουμε μέσα τις δυο κτσ. κορν φλάουερ.

Στο μούλτι βάζουμε 1 ποτήρι από το ζουμί του φαγητού ζεστό, τον χυμό από 1-2 λεμόνια και τέλος τα 2 αυγά, τα χτυπάμε όλα μαζί και μετά το προσθέτουμε σιγά- σιγά στο μείγμα με το κορν φλάουερ. Το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε τους λαχανοντολμάδες με την σάλτσα από επάνω!! Εγινε μούρλια.

Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks