-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καστοριά η εκδήλωση Fur Vision 2023 της Saga Furs (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Καστοριά η εκδήλωση Fur Vision 2023 της Saga Furs (φωτογραφίες)

Παρουσίαση όλων των νέων τάσεων σε χρώματα και τεχνοτροπίες στην γούνα από το Design Hub της Saga Furs

ΗSagaFurs, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, την περασμένη εβδομάδαπραγματοποίησε σε γνωστό ξενοδοχείο στην Καστοριά, τη διήμερη εκδήλωση FurVision, με σκοπό την παρουσίασηνέων τάσεων σε χρώματα και τεχνοτροπίες στην γούνα, καθώς και καινοτόμες ιδέες και τρόπους χρήσης του υλικού.

ΤοSagaFursCreativeHub, τοοποίοείναι η δημιουργική δύναμη πίσω από τις προτάσεις, φέτος καινοτόμησε με την δημιουργία 4 αυτόνομων capsulecollections: 2 με γνωστούς σχεδιαστές μόδας, 1 με homewareκαι 1 με remodelledγουναρικά.

Επίσης, παρουσιάστηκε η νέα τεχνολογία Truc-RFIDπου δίνει την δυνατότητα απ’ ευθείας ενημέρωσης του κάθε ενδιαφερόμενου με την χρήση του κινητού του, για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γούνινου ενδύματος ή αξεσουάρ που την φέρει. Η βασική δυνατότητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι η ιχνηλασιμότητα των γουνοδερμάτων που χρησιμοποιήθηκαν σ αυτό, μέχρι τιςφάρμες στις οποίες παρήχθησαν, καθώς και τις πιστοποιήσεις όλων των ενδιάμεσων σταδίων κατεργασίας, π.χ. της δέψης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις, καθώς και οι απόφοιτοι του τμήματος «Τεχνικών Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος / Σχεδιαστών Μόδας» του Δημόσιου ΙΕΚ Καστοριάς καθώς και Σχεδιαστές της περιοχής μας.

«Οι συνεχείς αλλαγές και ζυμώσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και οι συνθήκες που συνεχώς αναδιαμορφώνονται κατά τα τελευταία χρόνια, αρχικά με την πανδημία και στην συνέχεια με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτών στην παγκόσμια οικονομία, δημιουργούν την επιτακτική ανάγκη επαναπροσδιορισμού του γούνινου προϊόντος ώστε η εικόνα του να καθίστε ελκυστική στον σύγχρονο καταναλωτή.

Η ανανέωση, η πρωτοτυπία του προϊόντος καθώς και η υπογράμμιση της βιώσιμης και αειφόρας φύσης του φυσικού αυτού υλικού, είναι οι τρόποι για να ανταποκριθεί το γούνινο προϊόν στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις συλλογές, στις τεχνικές και στον τρόπο παρουσίασης, δεδομένου ότι είναι μοναδική ευκαιρία πληροφόρησης και ενημέρωσης.

Ωστόσο, δεδομένης της περιορισμένης δυνατότητας παρουσίασης της συλλογής σε περισσότερες επιχειρήσεις, είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος κα. Σοφία Κουρκοπούλου.

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks