-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Πτολεμαΐδα: Με λαμπρότητα η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ειρηναίου στην Εορδαία – Χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πτολεμαΐδα: Με λαμπρότητα η επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Ειρηναίου στην Εορδαία – Χτύπησαν χαρμόσυνα οι καμπάνες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το απόγευμα της Πέμπτης υποδέχθηκε η περιοχή της Εορδαίας το νέο Ποιμενάρχη της, Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο.

Η λιτή τελετή υποδοχής του νεοενθρονισθέντα Ιεράρχη έγινε υπό τους ήχους της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου, μπροστά στο δημαρχείο στην Πτολεμαΐδα το απόγευμα της Πέμπτης, όπου ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς καλωσόρισε εκ μέρους του λαού της Εορδαίας το νέο Μητροπολίτη.

Το «παρών» έδωσαν τόσο ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, όσο και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Νικηφόρος Μανάδης, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, κλήρος και αρκετοί πιστοί. Να τονιστεί πως στο πλευρό του νέου Ποιμενάρχη ήταν και ο μητροπολίτης Θεόκλητος.

Ακολούθως ο Μητροπολίτης, ο κλήρος και ο λαός κατευθύνθηκαν με πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας, όπου και ακολούθησε το εκκλησιαστικό μέρος.

   

https://e-ptolemeos.gr/ptolema%ce%90da-me-lamprotita-i-episimi-ypodochi-tou-neou-mitropoliti-eirinaiou-stin-eordaia-chtypisan-charmosyna-oi-kampanes-foto-video

Top
Enable Notifications OK No thanks