ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
340 νερό 110 προζύμι 300γρ.αλευρι σούπερ Αμερικής 100γρ κίτρινο 100γρ Βοσινακη 9 αλάτι.
Φερμεντολυση 40′. Μετά έριξα το αλάτι και στο μίξερ για 15′.
Το άφησουμε 55′ έκανα 2 διπλώματα ανά 55’και 2 Coil fodis ανά 55′.
Το έβαλα για μία ώρα σε κούπα μεζούρα. Έκανα μορφοποίηση το έβαλα καλαθάκι το άφησα 30′ εκτός ψυγείου.
Το έβαλα ψυγείο για 16 ώρες.
Έψησα σέ προθερμασμενο φούρνο με την γάστρα μέσα. Στους 240 C. Βάζοντας το ψωμί στην γάστρα χαμήλωσα την θερμοκρασία στους 230για 20′.
Ξεσκέπασουμε την γάστρα και χαμήλωσα την θερμοκρασία στους 210C.για 25′.
Το έβγαλα και το άφησα πάνω σέ σχάρα να κρυώσει.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΦΡΕΣΚΟ , ΑΦΡΑΤΟ , ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΨΩΜΙ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
600 ΓΡ ΚΙΤΡΙΝΟ Η ΖΥΜΩΤΟ ΑΛΕΥΡΙ
350 ΓΡ ΝΕΡΟ
30 ΓΡ ΗΙΕΛΑΙΟ
15 ΓΡ ΑΛΑΤΙ
15 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ Η 25 ΓΡ ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ 4 ΛΕΠΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΜΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ 2 ΣΕ ΜΕΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΩΛ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΖΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 30-35 ΛΕΠΤΑ
ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ 2 ΙΔΙΑ ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΩΝ 500 γρ ,,,ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ Η ΑΛΕΥΡΑΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ
ΣΤΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΧΑΡΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΚΟΦΤΕΡΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ . ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180- 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 35 ΜΕ 40 ΛΕΠΤΑ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “George Chatzigiatroudakis -Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”