ΥΛΙΚΑ:
3 πακέτα σφολιατίνια νηστίσιμα ή 3 πακέτα Crackers νηστίσιμα, 1 φακελάκι σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής που την χτυπάμε με 600 ml. νερό, η με γάλα καρύδας όσο γράφει η αναλογία, 600 γρ. φυτική κρέμα παγωμένη που την χτυπάμε με 3 κτσ. άχνη ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε στο τάπερ ή στο ταψί σφολιατίνια ή κράκερς στην σειρά, βάζουμε κρέμα, ξανά σφολιατίνια, τέλος την σαντιγύ και επάνω τριμμένη σφολιάτα, ή κράκερς.
Η συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εκπληκτικό, χωρίς υπερβολές, κέϊκ πορτοκαλιού.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-1 φαρίνα με γεύση πορτοκάλι
-1 βιτάμ με γιαούρτι
-4 αυγά
-2 κούπες ζάχαρη καστανή
-1 κούπα γάλα
-1/4 της κούπας χυμό πορτοκάλι & ξύσμα από ένα πορτοκαλί
-2 κτσ. σοκοφρέτα Ιον μερέντα
-1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βιτάμ να αφρατέψει.
Ρίχνουμε σταδιακά ένα αυγό και λίγη ζάχαρη.
Τέλος ρίχνουμε το χυμό από το πορτοκαλί το ξύσμα σιγά- σιγά το γάλα με τη φαρίνα.
Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες γάλακτος και την μερέντα.
Ψήνουμε το κέϊκ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από κ. Γεωργια Πεππε-Μητσιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.