-
Αρχική > Ελλάδα > Πρόστιμο σε όσους φορούν μπουφάν στο αυτοκίνητο -Τι θα πληρώσεις, γιατί θα χάσεις το δίπλωμα

Πρόστιμο σε όσους φορούν μπουφάν στο αυτοκίνητο -Τι θα πληρώσεις, γιατί θα χάσεις το δίπλωμα

Διανύοντας τις πρώτες ημέρες του φετινού χειμώνα είναι κάτι περισσότερο από χρήσιμο να γνωρίζουμε ότι φορώντας μπουφάν στο αυτοκίνητο κινδυνεύουμε με ένα τσουχτερό πρόστιμο.

Η χρήση του κατάλληλου ρουχισμό όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι ενός οχήματος είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς ορίζει την ευκολία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα των χειρισμών μας.

Η γνωστή σε όλους σαγιονάρα ή τα ψιλοτάκουνα αποτελούν ίσως τα πιο ντραχτά παραδείγματα επιλογών που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να μας στοιχίσουν ακριβά, δεν είναι όμως και τα μοναδικά.

BUY NOW

  • ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

  • ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ 158 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ MG ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  • TO NEO PREMIUM SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα πολλοί από εμάς δεν αφαιρούμε το μπουφάν όταν καθόμαστε στη θέση του οδηγού, γεγονός που είναι σχεδόν βέβαιό ότι θα μας φέρει σε δύσκολη θέση σε έναν ενδεχόμενο τροχονομικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 τουΚΟΚο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα τους όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Αν και παρουσιάζεται ασαφές ως προς το πώς θα επιτύχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων οι οδηγοί, αφού δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον τύπο του ρουχισμού που επιτρέπεται κατά την οδήγηση, η κοινή λογική «συμβουλεύει» να οδηγούμε ντυμένοι με ρούχα που δεν περιορίζουν τις κινήσεις μας και ένα χοντρό παλτό ή μπουφάν σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία ένδυσης.

Το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων της 2ης παραγράφου του άρθρου 13 του ΚΟΚ είναι χρηματικό και διοικητικό. Το χρηματικό ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ επί τόπου αφαιρείται η άδεια ικανότητας του οδηγού για διάστημα 30 ημερών.

 

https://www.carandmotor.gr/nea/prostimo-gia-osoys-foroyn-mpoyfan-sto-aytokinito

 

Top
Enable Notifications OK No thanks