-
Αρχική > Ελλάδα > ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ : Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ : Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, όπως έχει οριστεί η 3η Δεκεμβρίου από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992 δε μπορεί παρά να είναι μία ημέρα εορτασμού και προβληματισμού ταυτόχρονα.

Ως χώρα έχουμε κάνει πολλά βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και από την απλή καταγραφή και κατανόηση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία με κυρίαρχο αυτό της ελλιπούς προσβασιμότητας σε υπηρεσίες και υποδομές, έχουμε περάσει στη σταδιακή βελτίωση των συνθηκών ισότιμης συμμετοχής τους σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Η Προεδρεία της Κυβέρνησης επεξεργάζεται το περιεχόμενο και σύντομα θα είναι σε θέση να παρουσιάσει την Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία που θα ενσωματώνει τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος και βέλτιστες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός.

Η άρση κάθε αποκλεισμού και εμποδίου για την επίτευξη της συμπερίληψης και της ορατότητας.

Πρωτοβουλίες όπως ο «Προσωπικός Βοηθός» που υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αλλά επίσης έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας, έργα και δράσεις που αναπτύσσουν τις δεξιότητες των ατόμων και άλλα, αποτελούν μικρά, αλλά σημαντικά βήματα για χιλιάδες οικογένειες που έχουν μέλη τους, Άτομα με Αναπηρία.

Ο δρόμος είναι δύσκολος, αλλά θα τον περπατήσουμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος. Μέχρι που κανείς δε θα είναι μόνος του και αβοήθητος.

ΜΑΡΙΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΕΦΑΛΑ

Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Ναπ. Ζέρβα 2(γραφείο 9)-ΤΚ 45221 Ιωάννινα

Τηλ.2651075305-77630 email:kefaland@gmail.com

 

Top
Enable Notifications OK No thanks