-
Αρχική > Συνταγές > Ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό της Βερόνας – Παντόρο

Ένα χαρακτηριστικό παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό της Βερόνας – Παντόρο

Υλικά
Για το προζύμι

80 ml γάλα
12 γρ. μαγιά φρέσκια
ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
50 γρ. αλεύρι δυνατό

Υπόλοιπα υλικά
3 αυγά + έναν κρόκο
3 γρ. αλάτι
50 ml νερό
400 γρ. αλεύρι δυνατό
180 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
100 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ενα μεγάλο μπόλ λιώνουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα και την ζάχαρη προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι την βανίλια την ζάχαρη το αλάτι το νερό το ξύσμα και τα αυγά . Τα χτυπάμε στο μίξερ για 5′ κατόπιν ρίχνουμε σε κύβους το βούτυρο που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε να ενδωματωθεί στο μείγμα.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10′ και επειτα αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας, ρίχνουμε επάνω το μείγμα πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε την ζύμη σε ενα μπόλ και την αφήνουμε να φουσκώσει για 4 ώρες. Κατόπιν ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά και τοποθετούμε την ζύμη του παντόρο σε μια βουτυρωμένη φόρμα. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσει καλά .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για μια ώρα περίπου. Oταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει και μόλις το βγάλουμε από τη φόρμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks