-
Αρχική > Τοπικά νέα > Η θρυλική σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά και ο ιδιαίτερος μύθος της

Η θρυλική σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά και ο ιδιαίτερος μύθος της

Είναι ένα από τα πιο γνωστά και εντυπωσιακά σπήλαια της Ευρώπης

Αν σου αρέσουν οι διηγήσεις παραμυθιών με δράκους και νεραΐδες τότε το Σπήλαιο του Δράκου στην Καστοριά πρέπει να μπει στη λίστα σου. Είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης με δημιουργό την ίδια τη φύση.

Η ιστορία του Σπηλαίου και ο μύθος

Πρόκειται για ένα σπήλαιο που φαίνεται πως ανακαλύφθηκε και ήταν ορατό τα νεότερα χρόνια. Ακόμη και στις γραπτές αναφορές της περιόδου της Τουρκοκρατίας δεν υπάρχουν κάποιες αναφορές. Ήταν τη δεκαετία του του ’40 όταν ερασιτέχνες εξερευνητές ανακάλυψαν και περιέγραψαν το μοναδικής ομορφιάς σπήλαιο στην Καστοριά. Τότε κάνει την εμφάνισή του και ο μύθος από τον οποίο πήρε το όνομά του. Το Σπήλαιο του Δράκου έχει φυσικά τον δικό του… δράκο.

Ο μύθος λέει ότι πριν από πολλούς αιώνες η μεγάλη σπηλιά που βρίσκεται πριν από το μοναστήρι της Μαυριώτισσας ήταν χρυσορυχείο. Το φύλαγε λοιπόν ένας δράκος που ανέπνεε και έβγαζε από το στόμα του φλόγες και δηλητηριασμένους ατμούς. Αλίμονο σε όποιον τολμούσε να περάσει την πύλη για να βρει το θησαυρό… Μπορεί, βέβαια, δράκος να μη βρέθηκε αλλά εντοπίστηκαν τα οστά μιας αρκούδας που πρέπει να έζησε εκεί χιλιάδες χρόνια πριν.

Το εσωτερικό του και η διαδρομή

Η σπηλιά του Δράκου όπως συνηθίζουν να τη λένε έχει μήκος 300 μέτρα φυσικής διαδρομής. Προς την έξοδο έχει δημιουργηθεί μια τεχνητή σήραγγα 35 μέτρων. Οι δεκάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες δημιουργούν ένα απαράμιλλης ομοφιάς κόσμο που εντυπωσιάζει όλους τους επισκέπτες. Αυτό που κάνει σίγουρα τη διαφορά είναι και οι τέσσερις λίμνες στο εσωτερικό του αλλά και οι κατασκευασμένες γέφυρες. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για εικόνες που σου μένουν αξέχαστες.

Τι άλλο θα δεις στην Καστοριά

Αν βρεθείς στην πόλη της Καστοριάς θα κάνεις σίγουρα τη βόλτα στη λίμνη παρέα με τις πάπιες και τις χήνες οι οποίες περπατούν κυριολεκτικά δίπλα σου. Αν σου αρέσουν οι επισκέψεις σε μουσεία τότε μην χάσεις την ευκαιρία να πας στο Λαογραφικό Μουσείο της Καστοριάς. Είναι ένα πραγματικό ταξίδι στην ιστορία.

  • 6 ευρώ κανονικό
  • 4 ευρώ μαθητικό-φοιτητικό-πολυτέκνων και ατόμων με ειδικές ανάγκες
  • Κάτω των 6 ετών δωρεάν

Ημέρες λειτουργίας: Τρίτη με Κυριακή- Δευτέρα κλειστό

Πού βρίσκεται: Το σπήλαιο βρίσκεται μόλις 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Καστοριάς. Αν φτάσεις ως εκεί δε θα δυσκολευτείς να το βρεις. Από την Αθήνα η Καστοριά απέχει 555 χιλιόμετρα και από Θεσσαλονίκη 219.

Πηγή φωτογραφιών: spilaiodrakoukast.gr

 

Η θρυλική σπηλιά του Δράκου στην Καστοριά και ο ιδιαίτερος μύθος της

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks