-
Αρχική > Δ. Μακεδονία > Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης τα Γρεβενά! – Νέα διάκριση για τον Δήμο Γρεβενών στον διαγωνισμό Green Pioneer of Smart Tourism 2024 της Κομισιόν

Στη δεύτερη θέση της Ευρώπης τα Γρεβενά! – Νέα διάκριση για τον Δήμο Γρεβενών στον διαγωνισμό Green Pioneer of Smart Tourism 2024 της Κομισιόν

Μία ακόμη διάκριση σε ευρωπαϊκό επίπεδο πέτυχε και πάλι ο Δήμος Γρεβενών, συμμετέχοντας αυτή τη φορά στον διαγωνισμό Green Pioneer of Smart Tourism 2024 της Κομισιόν, κατακτώντας τη δεύτερη θέση, μέσω των πράσινων πρακτικών του αλλά και του φυσικού και πολιτιστικού αποθέματος που διαθέτει.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων κου Χρήστου Τριγώνη και της συνεργάτιδας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας κας Φένιας Καραμήτρου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τις προσπάθειες του Δήμου μας στον τομέα της βιώσιμης πράσινης ανάπτυξης, με κορωνίδα τα έργα γεωθερμίας, τα οποία η Δημοτική Αρχή Γρεβενών υλοποιεί από το 2017, επιτυγχάνοντας μείωση δαπανών για θέρμανση και ψύξη δημοσίων κτιρίων, που αγγίζει το 70%.

Ο συγκεκριμένος ευρωπαϊκός διαγωνισμός, όπου φέτος μοναδικός φιναλίστ από την Ελλάδα ήταν τα Γρεβενά, διενεργείται κάθε χρόνο, αφορώντας προορισμούς που επιδεικνύουν εξαιρετική αφοσίωση στη διαμόρφωση του μέλλοντος του βιώσιμου και καινοτόμου τουρισμού, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την ανταλλαγή καλών και βιώσιμων πρακτικών.

Γραφείο Τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

 

Top
Enable Notifications OK No thanks