300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100γρ. άχνη
1 αυγό
380γρ. αλεύρι ΓΟΧ κοσκινισμένο
1 κουτ.γλ. baking powder
2 βανίλιες
Σπιτική μαρμελάδα βερύκοκο (δική μου)
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Λιωμένη κουβερτούρα (σε μπεν μαρί με 1 κουταλίτσα ηλιέλαιο σε 100 γρ. κουβερτούρα)
Ινδοκάρυδο, τριμμένο αμύγδαλο (και ότι άλλο σας αρέσει εσάς!)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ βούτυρο και άχνη να γίνουν κρέμα, προσθέτουμε το αυγό και τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένα και χτυπάμε ελαφρά.
Η ζύμη είναι μαλακή και πλάθεται.
Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε με μαρμελάδα και εάν θέλουμε βουτάμε τα μισά σε λιωμένη κουβερτούρα και ινδοκάρυδο ή αμύγδαλο ή ότι έχουμε διαθέσιμο!
Μια πολύ εύκολη συνταγή από τη Θεοδώρα Ρουλα Παπαλιάγκα, με ελάχιστη τροποποίηση!
Η Εκτέλεση είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες διαλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.