-
Αρχική > Ελλάδα > Το κόλπο για να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας χωρίς να καταστρέψετε το τζάμι

Το κόλπο για να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας χωρίς να καταστρέψετε το τζάμι

Μια μητέρα μοιράστηκε έναν εύκολο τρόπο για να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, χωρίς να καταστρέψετε το τζάμι. Η Chloe Mart δημοσίευσε το έξυπνο κόλπο στον λογαριασμό της στο TikTok, το οποίο είναι ιδανικό για τα κρύα πρωινά του χειμώνα.

το κόλπο για να ξεπαγώσετε το παρμπρίζ σας σε δευτερόλεπτα

Η Chloe ισχυρίζεται ότι σώθηκε από το «να στέκεται στο κρύο» με τη συγκεκριμένη μέθοδο. «Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε χλιαρό νερό από τη βρύση κατευθείαν σε μια πλαστική σακούλα. Έπειτα τοποθετήστε τη σακούλα πάνω από το παρμπρίζ σας. Σε μόλις πέντε δευτερόλεπτα θα καθαρίσετε τον πάγο χωρίς να κάθεστε στο κρύο και να παγώνουν τα χέρια σας», εξηγεί η ίδια.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο TikTok, η Chloe έδειξε πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το κόλπο για να καθαρίσετε το παρμπρίζ σας από τον πάγο σε δευτερόλεπτα.

Για να εφαρμόσετε αυτό το κόλπο ακολουθείστε τις εξής συμβουλές:

  • Γεμίστε μια σακούλα με χλιαρό νερό από τη βρύση.
  • Τοποθετήστε τη σακούλα στο παρμπρίζ και αφήστε το νερό να λιώσει τον πάγο.
  • Μην χρησιμοποιείτε ζεστό ή βραστό νερό, καθώς μπορεί να προκαλέσει θερμικό σοκ και να σπάσει το τζάμι.

 

Ο σοβαρός κίνδυνος που ενέχει αυτό το κόλπο – Τι πρέπει να προσέχετε

Το κόλπο αυτό που μοιράστηκε η Chloe Mart μπορεί να είναι γρήγορο και αποτελεσματικό, αλλά εγκυμονεί και έναν σοβαρό κίνδυνο που συνδέεται με τη θερμοκρασία του νερού. Το νερό που θα χρησιμοποιηθεί για το ξεπάγωμα του παρμπρίζ πρέπει να είναι χλιαρό, ούτε ζεστό, ούτε πολύ καυτό.

Το ζεστό νερό σε κρύο γυαλί μπορεί να οδηγήσει σε θερμικό σοκ προκαλώντας ρωγμές ή ακόμα και να σπάσει το τζάμι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα ανταλλακτικό παρμπρίζ μπορεί να κοστίσει πάνω από 200 ευρώ, είναι σημαντικό να μην κάνετε αυτό το κοινό λάθος.

Ο εκπρόσωπος του Royal Automobile Club (RAC), Rod Dennis, δήλωσε: «Κάθε οδηγός που χρησιμοποιεί ζεστό ή ζεστό νερό με αυτόν τον τρόπο κινδυνεύει σοβαρά να σπάσει το παρμπρίζ του. Όλα εξαρτάται από το πόσο ζεστό είναι το νερό και πόσο κρύο είναι το παρμπρίζ κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο να ελεγχθεί. Γι’ αυτό το συγκεκριμένο κόλπο θα μπορούσε να αποτύχει».

Επομένως, το παραπάνω είναι ένα κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει για να ξεπαγώσετε γρήγορα το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας τα κρύα πρωινά του χειμώνα. Όμως, πρέπει να προσέχετε πάντα το νερό που χρησιμοποιείτε να είναι χλιαρό και όχι καυτό για να μην καταστραφεί το τζάμι.

 

ΕΝΙΚΟΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks