-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καστοριά: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εκτέλεση της αρκούδας και των μικρών της

Καστοριά: Συνεχίζονται οι έρευνες για την εκτέλεση της αρκούδας και των μικρών της

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, η οποία είναι αρμόδια για την προστασία των ζώων, εποπτεύει και τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας αρκούδας με τα δύο μωρά της στη Βόρεια Ελλάδα.

Ειδικότερα, ανάμεσα στην Πλαγιά Κόνιτσας και το Επταχώρι Καστοριάς, στο 106ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, άγνωστοι πυροβόλησαν πρώτα τη μαμά-αρκούδα και μετά τα δύο μικρά που ακόμα θήλαζαν.

Είναι σημαντικό ότι οι έρευνες εποπτεύονται από τον Άρειο Πάγο, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνεργάτης του «Αρκτούρου» στην Καστοριά και μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς. Καθημερινά συρρικνώνεται ο χώρος τους και ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον δεν μπορούν να βρουν ησυχία, πρόσθεσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και τόνισε ότι ακόμη ελέγχεται η περιοχή για στοιχεία και στη συνέχεια θα παρθούν καταθέσεις μαρτύρων.

Πάντως τα ζώα δεν ενοχλούσαν κανέναν εκεί που βρισκόντουσαν και οι υπεύθυνοι του εγκλήματος πρέπει να τιμωρηθούν χαρακτηριστικά, κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks