-
Αρχική > kastoria365 > Ρέντη: «Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε» λέει ο 18χρονος δράστης – Οργανωμένο το χτύπημα

Ρέντη: «Είδα τον αστυνομικό που γονάτισε και ούρλιαζε» λέει ο 18χρονος δράστης – Οργανωμένο το χτύπημα

Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο», αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια του 18χρονου σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που συνελήφθη για για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη .

Ο 18χρονος κατέθεσε πως: «Μου είχαν πει ότι θα πάμε στο γήπεδο να κάνουμε επίθεση σε αστυνομικούς. Κάποια στιγμή μας ειδοποίησαν να βγούμε από το γήπεδο. Βγήκαμε και κάποιοι μας έδωσαν φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Ένας μεγαλύτερος μου έδειξε πώς να ρίξω τη ναυτική φωτοβολίδα. Τράβηξα το κορδόνι, η φωτοβολίδα έσκασε στο έδαφος και μετά χτύπησε τον αστυνομικό. Τον είδα που γονάτισε και ούρλιαζε. Μετά, όπως μας είχαν πει, ξαναμπήκα στο γήπεδο».

Ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί από το γήπεδο στου Ρέντη, μετά τα επεισόδια και είχαν αφεθεί ελεύθεροι και είχε δώσει δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό στις Αρχές.

Φαίνεται ότι μετά την επίθεση ο 18χρονος επιστρέφοντας στις κερκίδες «περηφανευόταν» για την επίθεση και για το «κατόρθωμά» του, με τον τραυματισμό του νεαρού αστυνομικού των ΜΑΤ. Το γεγονός αυτό άκουσαν οπαδοί που βρίσκονταν εκεί. Έτσι, μέσω πληροφοριακού δικτύου έφτασε και στα αυτιά της ασφάλειας, η οποία δεν άργησε να τον ταυτοποιήσει.

Πληροφορίες λένε πως ο δράστης έδωσε στοιχεία για τους συνεργούς του και δήλωσε πως υπήρχαν άτομα που είχαν σχέδιο και έδιναν κατευθυντήριες γραμμές στις ομάδες την βραδιά της επίθεσης, γεγονός που φανερώνει πως ήταν κάτι οργανωμένο. Παράλληλα ο νεαρός φαίνεται να δήλωσε στην αστυνομία πως τον καθοδήγησαν για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσει τη ναυτική φωτοβολίδα.

Την ίδια ώρα, σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στην εντατική ο 31χρονος αστυνομικός που δέχτηκε το σφοδρό χτύπημα από την ναυτική φωτοβολίδα στο μηρό και καθημερινά δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

«Κατέστρεψε τη ζωή του», λέει ο πατέρας του

Ο πατέρας του 18χρονου σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων πως αν ο 18χρονος γιός του το έχει κάνει όντως, «κατέστρεψε τη ζωή του» και πως αυτή την ώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ο μικρός του γιός, ο οποίος βρισκόταν επίσης στο γήπεδο το βράδυ των επεισοδίων.

Όπως είπε: «Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του».

Οικονόμου: «Συγχαρητήρια στην ΕΛΑΣ»

Ο Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτησή του για το ζήτημα τόνισε πως: «Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν».

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks