-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πλούσιο το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου Καστοριάς : Εορταστικό πνεύμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα (φωτογραφίες ρεπορτάζ Δώρα Κωτσοπούλου )

Πλούσιο το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου Καστοριάς : Εορταστικό πνεύμα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα (φωτογραφίες ρεπορτάζ Δώρα Κωτσοπούλου )

ΠΛΟΥΣΙΟ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ
ΑΙΣΘΗΣΗ ΜΑΓΕΙΑΣ– ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ

 Η πιο αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων, τα Χριστούγεννα, έρχονται και πάλι να γεμίσουν την πόλη της Καστοριάς,   με  παιχνίδια, φως και μουσική.

Εντυπωσιακά στολίδια,  μοναδικά  χριστουγεννιάτικα δέντρα,  παιχνίδια και εκδηλώσεις για όλα τα παιδιά, carousel, digital μουσικές για νέους, κεράσματα και  μπάντες στους δρόμους και  εκατοντάδες καρναβαλιστές θα  συνθέσουν  και πάλι το φετινό γιορτινό σκηνικό της πόλης μας, προσκαλώντας  να γιορτάσουμε παρέα, όλοι μαζί.

Νότα αισιοδοξίας και χαράς  στους  συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη

 Τα Χριστούγεννα θα δώσουν σε όλους μας  μια μοναδική αίσθηση μαγείας, με το φως τους και τον υψηλής αισθητικής εορταστικό  διάκοσμο που θα μετατρέψει την πλατεία Ομονοίας,  το πάρκο ολυμπιακής φλόγας, κεντρικούς πεζόδρομους και πλατείες της πόλης, σε τόπους παραμυθιού.

Ο Δήμος Καστοριάς στόλισε όλο τον  δήμο, ενώ στοχεύει σε κάθε τοπικό του διαμέρισμα να   οργανώσει  πολιτιστικές  εκδηλώσεις, επιστρατεύοντας  φαντασία και πρωτοτυπία για να μας ενώσει στην πιο φωτεινή γιορτή του χρόνου, να μαγέψει τα παιδιά και να ξαναδώσει στους ενήλικες το βλέμμα της παιδικής αθωότητας, ενώ δημιούργησε  ένα άψογο αισθητικό και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα στην πόλη  αναζωπυρώνοντας  τα αισθήματα της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Φως και χρώμα είναι το σύνθημα εντυπωσιακά γιορτινά φωτιστικά χαιρετίζουν τους περαστικούς ενώ  η πλατεία  ομονοίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης,  σκορπίζει  ολόγυρα,  λάμψη, αλλά και χριστουγεννιάτικο πνεύμα.

Στους πεζόδρομους και τις πλατείες της Bβυζαντινής αρχόντισσας, όλοι μαζί  θα γιορτάσουμε το άγιο μήνυμα των ημερών και την υπόσχεση που κρύβει μέσα της η νέα χρονιά!, ενώ το τριήμερο 6- 7 και 8  Ιανουαρίου η  πόλη της λίμνης  θα βρίσκεται στον παλμό των ραγκουτσαριων ένα διονυσιακό πολιτιστικό  δρώμενο αναλλοίωτο στο χρόνο που αναδεικνύει  την πόλη  μας  στα πέρατα του κόσμου.

«Θέλουμε πάνω από όλα να  δώσουμε μια νότα αισιοδοξίας και χαράς  στους  συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη». τονισε μεταξύ αλλων στις δηλώσεις του στο άνναμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης

 

 Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, ελπίδας και χαράς για όλους τους ανθρώπους. Ας αδράξουμε την ευκαιρία μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά του άλλου αφού πρώτα συνομιλήσουμε με τον εαυτό μας. Και μακάρι τα Χριστούγεννα να κρατούσαν όλο το χρόνο για να μην επέστρεφαν ποτέ τα πάθη και τα μίση στην ψυχή των ανθρώπων. Αλλά όπως αναφέρει ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης αυτά δεν έχουν ποτέ τελειωμό…

 

Top
Enable Notifications OK No thanks