-
Αρχική > Τοπικά νέα > Παραμυθένια πόλη θυμίζει η Καστοριά( Δώρα Κωτσοπούλου )

Παραμυθένια πόλη θυμίζει η Καστοριά( Δώρα Κωτσοπούλου )

     Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά βρίσκονται προ των πυλών και ολόκληρος ο νομός της Καστοριάς,  αφήνοντας  στην άκρη τις σκοτούρες και τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική του κοινωνία, ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί την εορταστική περίοδο, με όλη την αίγλη και την ζωντάνια που του αρμόζει, .

Οι κάτοικοι  της βυζαντινής  αρχόντισσας έχουν εξαντλήσει την φαντασία τους στον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο των σπιτιών τους, αλλά και των μπαλκονιών τους, μετατρέποντας την πόλη σε παραμυθένια, ενώ ο δήμος της Καστοριάς πρόσθεσε μια επιπλέον πινελιά στο φανταστικό παραμύθι στολίζοντας δρόμους, πλατείες και σοκάκια με πολύχρωμα λαμπιόνια,  κάνοντας  έτσι την πόλη της λίμνης  όχι  μόνο να κερδίσει τις  εντυπώσεις, αλλά και να κλέψει καρδιές πολλών ανθρώπων ντόπιων και επισκεπτών.

Στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δένδρο που έχει στηθεί στο  ιστορικό κέντρο της  πλατείας ομονοίας έχουν επικεντρωθεί και φέτος όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την υποδοχή του θεανθρώπου αλλά και τον ερχομό του νέου έτους.

Όλοι μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται να χορέψουν σε εορταστικός ρυθμούς στοιχεία άλλωστε που δίνουν το στίγμα των εορταστικών ημερών και αναλαμβάνουν να βοηθήσουν  στην διαφυγή μας από τους αγχοτικούς ρυθμούς της καθημερινότητας.

Το άριστο σχεδιασμένο  λοιπόν αυτό σκηνικό  αποδεικνύει περίτρανα  την αυθεντικότητα των πραγμάτων  Ευλογημένος  και ιδανικός τόπος η Καστοριά για να  ηρεμίσει κανείς να γαληνέψει και να αφήσει την  σκέψη του  να περιπλανηθεί   πέρα από τα καθημερινά, ταξιδεύοντας ταυτόχρονα με το καραβάκι στα νερά της Ορεστίδος.

Όλα  τα παραπάνω πράγματα αυτές τις ημέρες, ένα και μόνο συμβολικό σκοπό έχουν να πλημμυρίσει η καρδιά μας από  αγάπη,  ειλικρίνεια και φιλία. Ας πορευτούμε λοιπόν όλοι μαζί με αυτά τα συναισθήματα και ας  γράψουμε στις λευκές σελίδες του  νέου χρόνου  που μας έρχεται τις πιο καλές μας πράξεις τα πιο ψηλά μας πετάγματα τις πιο μεγάλες νίκες πάντα βέβαια με το πιο  πολύτιμο αγαθό την υγειά μας.

Εύχομαι η γέννηση του θεανθρώπου να μας βρει όλους δυνατούς, αισιόδοξους και ενωμένους, για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών. Το 2024  να είναι χρονιά ανανέωσης και  προόδου  για την πατρίδα μας

Χρόνια πολλά σε όλους.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks