-
Αρχική > Διεθνή > Σχεδίασε την κηδεία του όταν ήταν 13 ετών – Ο σπαρακτικός όρκος 18χρονου που πάσχει από σπάνια ασθένεια: «Θα προσπαθήσω να το παλέψω»

Σχεδίασε την κηδεία του όταν ήταν 13 ετών – Ο σπαρακτικός όρκος 18χρονου που πάσχει από σπάνια ασθένεια: «Θα προσπαθήσω να το παλέψω»

Μία σπάνια δερματική πάθηση έχει 18χρονος, ο οποίος παρουσίασε σήψη και οι γιατροί του δίνουν μόλις μερικές μέρες ζωής. Ο 18χρονος Ρις Γουίλιαμς από το Μπόλτον στη Βρετανία γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική που ονομάζεται πομφολυγώδης επιδερμόλυση (epidermolysis bullosa EB) – γνωστή ως νόσος του δέρματος της πεταλούδας.

Αυτό σημαίνει ότι η νόσος κάνει το δέρμα τόσο λεπτό που και το παραμικρό άγγιγμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στον ασθενή.

Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς του Ρις όταν ήταν μωρό ότι ίσως να μην κατάφερνε να φτάσει τα 10 έτη. Έτσι σε ηλικία μόλις 13 ετών ο Ρις είχε σχεδιάσει την κηδεία του για να είναι έτοιμος. Τον περασμένο Σεπτέμβριο έγινε 18 ετών κόντρα στις πιθανότητες που του έδιναν οι γιατροί. Μερικές εβδομάδες μετά, όμως, εμφάνισε σήψη και πνευμονία.

Ο έφηβος έζησε οδυνηρές στιγμές

Στις 4 Νοεμβρίου και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο και η θεραπεία του σταμάτησε. Έχει μεταφερθεί σε ξενώνα που του χορηγούνται παυσίπονα προκειμένου να τον βοηθήσουν να είναι άνετα μέχρι να πεθάνει.

Οι γιατροί προειδοποίησαν τη συντετριμμένη οικογένεια του 18χρονου ότι έχει «μέρες ή εβδομάδες» ζωής και μπορεί να μην φτάσει να δει τα φετινά Χριστούγεννα. Η μητέρα του, η 40χρονη, Tanya Moores είπε: «Οι γιατροί είπαν ότι είναι τόσο εύθραυστος που δεν θα μπορέσουν να τον αναζωογονήσουν ή να τον διασωληνώσουν. Όταν του μίλησα γι’ αυτό, αρνιόταν – συνέχισε να λέει: «Λυπάμαι πολύ. Θα προσπαθήσω να το παλέψω» – φοβάται να το συνειδητοποιήσει».

ΕΝΙΚΟΣ

 

Top
Enable Notifications OK No thanks