- Φτιάχνουμε το σιρόπι και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500 γρ νερό και 500 γρ ζάχαρη.
- Τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 200 γρ κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνουμε 40 γρ κακάο σκόνη, 2 κτγ κανέλα , 1/2κτγ γαρύφαλλο σε σκόνη, 450 γρ φρυγανιά, 240 γρ καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά
- Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Μετά ρίχνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και του δίνουμε σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι.
- Το τυλίγουμε καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί 800 γρ κουβερτούρα.
- Βουτάμε μια μια τις καριόκες και τις βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν καλά
- Όταν στεγνώσουν μπορούμε να τις τυλίξουμε ολόκληρες με αλουμινόχαρτο.
Tips
Για να κρατήσετε σε ρευστή μορφή την κουβερτούρα μπορείτε να βάλετε ένα μπολάκι με ζεστό νερό κάτω απο το μπολ με την λιωμένη κουβερτούρα.
Καλή σας Απόλαυση!!
Δείτε το βίντεο