-
Αρχική > Ελλάδα > Ελατοχώρι: Το ελληνικό χωριό που είναι βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικη ταινία και μαγεύει με την μοναδική γοητεία του (video)

Ελατοχώρι: Το ελληνικό χωριό που είναι βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικη ταινία και μαγεύει με την μοναδική γοητεία του (video)

Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δάση παρθένα, τρεχούμενα νερά και γραφικοί οικισμοί. Αυτά θα συναντήσεις αν βρεθείς στην Κεντρική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Πιερία. Μια βεντάλια από επιλογές για τις διακοπές των Χριστουγέννων που θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Με την ευκαιρία, δείτε το ελληνικό χωριό που αναβίωσαν ξένοι τουρίστες και έγινε αφιέρωμα στο Guardian.

Ελατοχώρι: Το ελληνικό χωριό που είναι βγαλμένο από Χριστουγεννιάτικη ταινία και μαγεύει με την μοναδική γοητεία του (video)

Το Ελατοχώρι είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Πιερίας. Η άγρια, ορεινή ομορφιά του σε συνεπαίρνει από την πρώτη στιγμή. Χτισμένο στη σκιά του Ολύμπου, στα Πιέρια Όρη, έχοντας υψόμετρο 800 μέτρων, το Ελατοχώρι είναι ό,τι πρέπει για να απομακρυνθείς από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Στην πραγματικότητα αποτελείται από δύο οικισμούς, τον παλιό και το νέο. Στις 27 Ιανουαρίου του 1944 οι Γερμανοί κατέστρεψαν τον παλιό οικισμό. Το νέο Ελατοχώρι βρίσκεται δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό.

Δεν είναι τυχαία ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς. Σε αυτό έχει συμβάλλει πολύ και η το χιονοδρομικό κέντρο που είναι και το μοναδικό της Πιερίας. Βρίσκεται στα 1.400 με 1.800 μέτρα και είναι μια καλή ευκαιρία για χειμερινά σπορ για τους λάτρεις του είδους. Αν τώρα δεν θες τόση περιπέτεια, μπορείς απλά να κάνεις ατελείωτους περιπάτους στα δάση της περιοχής. Είναι ιδανικός προορισμός για φυσιολάτρες και όσους αγαπούν επίσης το καλό φαγητό.

Πηγαίνοντας στο Ελατοχώρι θα ακούσεις σίγουρα κάποιον ντόπιο να σου μιλάει και για το Αγιονέρι. Κοντά στον νέο οικισμό βρίσκεται ένας βράχος. Εκεί, λοιπόν, τρέχει νερό το οποίο θεωρείται από τους ντόπιους «αγίασμα», αφού πιστεύεται πως σε αυτήν τη θέση ο Άγιος Αντώνιος κήρυξε τον λόγο του Θεού.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks