-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ξενοδοχεία : Αύξηση της επισκεψιμότητας αναμένεται τα φετινά Χριστούγεννα -Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

Ξενοδοχεία : Αύξηση της επισκεψιμότητας αναμένεται τα φετινά Χριστούγεννα -Θεοδώρα  Κωτσοπούλου

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ «ΑΝΟΙΞΗ» ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ !


Πεντε
 ημέρες απομένουν ως τις γιορτές των Χριστουγέννων και οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Καστοριά αλλά και σ’ όλο το Νομό προσπαθούν ήδη να βγάλουν τα πρώτα  συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι φέτος σχετικά με την κίνηση επισκεπτών στην περιοχή μας, απ’ την οποία θα εξαρτηθεί η γενικότερη οικονομική δραστηριότητα αυτής της περιόδου. 

Η Καστοριά μετά από πολλά χρόνια δείχνει να έχει μια ανάκαμψη 

Πάντως οι ξενοδόχοι της Π.Ε Καστοριάς και όσοι δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα, είναι αποφασισμένοι να μην καταθέσουν τα όπλα και να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να δελεάσουν τους επισκέπτες. Μάλιστα οι επαγγελματίες πλέον βάζουν νερό στο κρασί τους, προσπαθώντας να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στον επισκέπτη και να μην τον βλέπουν σαν …πορτοφόλι.
Στο πλαίσιο αυτό, όλοι σχεδόν οι ντόπιοι ξενοδόχοι, μικροί και μεγάλοι, ρίχνονται στη μάχη των τουριστικών κρατήσεων ενόψει της εορταστικής περιόδου, έχοντας αποφασίσει να ρίξουν σημαντικά τις τιμές και να προχωρήσουν σε δελεαστικές προσφορές προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες στις γιορτές που πλησιάζουν.
Εξάλλου, όσοι προγραμματίζουν χειμερινές διακοπές, αναζητούν πλέον πιο φτηνές και συμφέρουσες για την τσέπη τους λύσεις. Όπως δήλωσε  ο, πρόεδρος των ξενοδόχων Καστοριάς κ.Σιδέρης Σμαρπουλος  «Η Καστοριά μετά από πολλά χρόνια  και την  πτώση που  υπέστη τα προηγούμενα χρόνια λόγω της  οικονομικής κρίσης δείχνει να έχει μια ανάκαμψη. Υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον τουριστών που θα ήθελαν να επισκεφθούν  την περιοχή μας».

Η  βυζαντινή αρχόντισσα την τελευταία δεκαετία έκανε άλμα στον τουρισμό

Πάντως η Καστοριά, αποτελεί φέτος για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μαζί με τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα, το Καρπενήσι και τη Φλώρινα, έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς  της χώρας μας, καθώς η βυζαντινή αρχόντισσα την τελευταία δεκαετία έκανε ένα άλμα στον τουρισμό.

Ανανεωμένη, με ενδιαφέρουσες προτάσεις αλλά και με κρατήσεις κι έντονη νυχτερινή ζωή, η Καστοριά είναι και φέτος ό,τι πρέπει για μια απόδραση στις γιορτές και μια από τα πιο πολυσύχναστα ορεινά τουριστικά θέρετρα. Η πόλη της λίμνης καθρεφτίζει με αυταρέσκεια την όψη της στα ήσυχα νερά της λίμνης Ορεστιάδας κι εκείνα αντανακλούν την γοητεία και την αρχοντιά της εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Νότια και βόρεια παραλία, βυζαντινές εκκλησίες δίπλα σε πολυκατοικίες, παλιά αρχοντικά –άλλα αναστυλωμένα, όμορφα ξενοδοχεία, άλλα κτισμένα, δίπλα στη λίμνη, άλλα σε γραφικά μέρη,  καφετέριες, εμπορικά μαγαζιά κι εναλλακτικά καφενεία συνθέτουν την εικόνα της πόλης, μας, η οποία μαζί με τα πλούσια μνημεία της αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών . «Ως προορισμός είναι από τους ομορφότερους  ειδικά αυτή την περίοδο, οι δε τιμές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες είναι πολύ καλές.  Μπορούμε να καλύψουμε και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.  Ακόμη και μέσα στην κρίση τα επίπεδα κρατήθηκαν σε υψηλό επίπεδο και αυτό εκτιμήθηκε από τους επισκέπτες.  Η γεωγραφική θέση του νομού μας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία δράσεων στον επισκέπτη  ο οποίος μπορεί να επισκεφθεί συνολικά την Δυτική Μακεδονία έχοντας ως βάση την Καστοριά.  Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρει αυτό που ψάχνει και ζητά. Σίγουρα θα μείνει ικανοποιημένος και θα ξανάρθει», κατέληξε ο κ.  Σμαρόπουλος .

Φυσικά, με τέτοιες ομορφιές άλλα και με μια πλούσια πολιτιστική  κληρονομία, όπως είναι η Σπηλιά του δράκου, ο Λιμναίος οικισμός, κ.λπ. δεν θα υπάρχει επισκέπτης  που να μην εκδηλώσει την επιθυμία να επισκεφτεί την πόλη μας στις γιορτές.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks