Χυλωμένη υπέροχη φασολάδα !!! Πάντα την φτιάχνω με τον τρόπο που θα σας πω παρακάτω και οπως βλέπετε χυλώνει πολύ κι από γεύση εξαιρετική !!!
Υλικά
500 γραμ φασόλια πάντα επιλέγω agrino δεν κάνω διαφήμιση αλλά είναι από τα πιο βραστερά.
2 κρεμμύδια μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
1 κύβο –προαιρετικά – εγώ βάζω οικολογικό-
2 κουταλιές κοφτές πελτέ ντομάτας κοφτές
1 πολύ ώριμη ντομάτα ζουληγμένη με το χέρι
3 κλωναράκια ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κλωναράκια ψιλοκομμένα άνηθο
7 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη καρεδάκια
5 καρότα κομμένα χοντρές ροδέλες -βάζω αρκετά την νοστιμίζει πολύ-
ελαιόλαδο
αλάτι -πιπέρι 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
Αρχίζουμε …
Αδειάζουμε τα φασόλια στην κατσαρόλα τα πλένουμε βάζουμε νερό 8 ποτήρια νερού και τα βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Τα κλείνουμε και τα αφήνουμε επάνω στο κλειστό μάτι για 1 ώρα.
Μετά την 1 ώρα προσθέτουμε αν χρειάζεται όπως είναι τα φασόλια στην κατσαρόλα ζεστό νερό.
Προσθέτουμε τα καρότα τα κρεμμύδια τον κύβο την πιπεριά Φλωρίνης την λιωμένη ντομάτα το πιπέρι τον κουρκουμά το αλάτι και την ζάχαρη .
Επίσης προσθέτουμε άνηθο μαϊντανό και σέλινο.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δοκιμάσουμε και να έχουν μαγειρευτεί.
Τώρα προσθέτουμε το λάδι -βάζω μία κουτάλα της σούπας – και με ανοιχτή την κατσαρόλα βράζουμε να χυλώσουν για λίγα λεπτά.Ετοιμη η πεντανόστιμη φασολάδα μας -οπως είδατε δεν τα μουλιάζω από το βράδυ και γίνονται τέλεια -Συνοδεύουμε με ελίτσες και σαρδέλα παστή.!!! Δοκιμάστε τα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ