-
Αρχική > Η Διαδρομή στον Κόσμο του Βιβλίου > Μια χριστουγεννιάτικη ευχή – Katherine Rundell

Μια χριστουγεννιάτικη ευχή – Katherine Rundell

Η διαδρομή στον κόσμο του βιβλίο συνεχίζει το μαγευτικό της ταξίδι με την Αγγλίδα συγγραφέα και ακαδημαϊκό Katherine Rundell και το βιβλίο για παιδιά «Μια χριστουγεννιάτικη ευχή», από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη. Εικονογράφηση: Emily Sutton

Η Κάθριν Ράντελ πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αφρική και στην Ευρώπη. Έχει διακριθεί με πολλά βραβείαμεταξύ των οποίων τα Costa Children’s Book Award, Blue Peter Book Award και Waterstones Children’s Book Prize. Έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με το οποίο κα συνεργάζεται.

Περίληψη

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Θίο βλέπει από το παράθυρο ένα παράξενο αστέρι και αποφασίζει να κάνει μια ευχή: Εύχεται να είχε μερικούς φίλους να του κάνουν παρέα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρχίζουν να ξεκρεμιούνται από το έλατο πίσω του, έτοιμα να φέρουν τα πάνω κάτω…

Απόσπασμα

«Ένα πεφταστέρι» ψιθύρισε. Έκλεισε τα μάτια του και έσφιξε τις γροθιές του, μάζεψε τα δάχτυλα των ποδιών του και δάγκωσε τη γλώσσα του. Ο πατέρας του έλεγε πάντα πως, όταν κάνεις μια ευχή, πρέπει να την κάνεις με όλη σου την καρδιά. Ο Θίο σκέφτηκε την καρδιά του, που χτυπούσε δυνατά κάτω από τα τέσσερα πουλόβερ που φορούσε. (Το σπίτι ήταν κρύο, επειδή ο Θίο δεν έφτανε το κουμπί για ν’ ανάψει τη θέρμανση.) Έκανε μια ευχή με όλη του την καρδιά. Θέλω να μην είμαι μόνος, σκέφτηκε. Και είπε δυνατά: «Μακάρι να είχα μια παρέα. Θέλω να είμαι μη μόνος», ελπίζοντας ότι τα πεφταστέρια δεν ενδιαφέρονταν για τη γραμματική και το συντακτικό.

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks