-
Αρχική > Συνταγές > Μοσχάρι Χριστουγεννιάτικο

Μοσχάρι Χριστουγεννιάτικο

Αναρωτιέστε “τι να μαγειρέψω τα Χριστούγεννα”; Το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα και μανιτάρια είναι η απάντηση για φέτος τις γιορτές.

Υλικά 

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτ. μπέικον
  • 1½ κιλό μοσχάρι (λαιμό, χτένι ή κότσι)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί (Merlot ή Syrah)
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 400 γρ. κρεμμυδάκια πέρλες
  • 400 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. δαμάσκηνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο (πούδρα) για το σερβίρισμα

Για το αρωματικό μπουκέτο

  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • 4-5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 10 κόκκους πιπέρι

https://www.argiro.gr/recipe/mageireuto-xristougennon/

Top
Enable Notifications OK No thanks