Αναρωτιέστε “τι να μαγειρέψω τα Χριστούγεννα”; Το χριστουγεννιάτικο μοσχάρι στην κατσαρόλα με δαμάσκηνα και μανιτάρια είναι η απάντηση για φέτος τις γιορτές.
-
4 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φέτ. μπέικον
-
1½ κιλό μοσχάρι (λαιμό, χτένι ή κότσι)
-
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
1/4 φλ. αλεύρι
-
1/4 φλ. κονιάκ
-
2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί (Merlot ή Syrah)
-
2 φλ. ζωμό κότας
-
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
-
2 σκελ. σκόρδο
-
400 γρ. κρεμμυδάκια πέρλες
-
400 γρ. μανιτάρια
-
150 γρ. δαμάσκηνα
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
Μαϊντανό ψιλοκομμένο (πούδρα) για το σερβίρισμα
Για το αρωματικό μπουκέτο
-
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
-
4-5 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
-
2 δαφνόφυλλα
-
10 κόκκους πιπέρι
https://www.argiro.gr/recipe/mageireuto-xristougennon/